Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Srednja škola Novska u kampanji “Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima”!

U Hrvatskoj registrirano 3 118 osoba s rijetkim bolestima

U Hrvatskoj registrirano 3 118 osoba s rijetkim bolestima

Međunarodni dan rijetkih bolesti, koji se obilježava svakog 28.veljače, posvećen je senzibilizaciji društva i njegovom upoznavanju s teškoćama s kojima se susreću oboljeli od, kako i sam dan kaže, rijetkih bolesti.

Riječ je o skupini različitih oboljenja kojima je osnovno zajedničko obilježje niska pojavnost. U Europi od rijetkih bolesti boluje oko 6-8% cjelokupne populacije, dok je u Hrvatskoj zabilježeno 3 tisuće i 118 osoba s rijetkim bolestima. U nacionalnu kampanju Hrvatskog saveza za rijetke bolesti uključila se i Srednja škola Novska. Zašto, objašnjava Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Srednje škola Novska:

 

 

Nacionalna kampanja započela je 20.veljače, a jedan od njenih ciljeva je i rušenje rekorda iz prošlogodišnje inicijative Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, kaže Andreja Babić, profesorica u Srednjoj školi Novska:

 

 

Pokrovitelji desete kampanje koja se ove godine održava pod sloganom „Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima“ su Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

 

ZAGRLJAJ6_240217ZAGRLJAJ5_240217

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.