Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Rudić: Znanjem stvaramo nove vrijednosti

Potpore poljoprivrednicima

Nedovoljno je prostora, odnosno financijskih sredstava za razvoj iz izvornog gradskog proračuna, pa je naša odluka da 2013. godine oštro startamo putem projekata na sredstva iz EU fondova bila odlična odluka, podsjeća kutinski gradonačelnik Andrija Rudić.

Naime, on je danas obišao tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području grada Kutine, a kojima su za projekte odobrena sredstva iz Europskog ruralnog fonda.

 

 

Tehnologija je vrhunska, riječ je o računalno kontroliranim nasadima, ističe Rudić, te dodaje kako nam jedino znanje može omogućiti stvaranje nove vrijednosti.

Kutinski gradonačelnik obišao je danas OPG, vlasnika Ivana Tonkovića koji je iz europskog ruralnog fonda dobio sredstva u iznosu od 495 tisuća kuna, OPG bvlasnika Zlatka Pleše, koji je iz fonda restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednoh gospodarstva dobio iznos od 660 tiisuća kuna i OPG Đure Marinovića koji je s osnova programa potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva  dobio sredstva u iznosu nešto manjem od 113 tisuća kuna.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.