Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Očitovanje na tiskovnu konferenciju HNS-ovaca koji su istupili iz stranke

Andučić: “Zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji…”

“Temeljem zamolbe novinara oko očitovanja na današnju tiskovnu konferenciju, održanu od strane „Skupine nezadovoljnih članova HNS-LDS“ obzirom na razinu informacije koju imam, a to je tekst te skupine poodijenjen novinarima, kao i imena govornika, očitujem se kako slijedi: Sam naziv tiskovne ”Masovni istup članstva iz Sisačke gradske organizacije HNS-LD, loše vođenja  i provođenja politike”, jasno govori o elementarnom nepoznavanju sazivača kako Statuta tako i temeljnih akata stranke, na kojima se insistira u tekstu podijeljenom novinarima.

Naime, kao što i vi novinari znate u HNS-u po Statutu, podružnica je temeljna organizacijska jedinica. Gradsku organizaciju ima SDP, i tu je i velik dio odgovora na ovu cijelu problematiku i tko stoji iza iste. Već neko vrijeme kontaktiraju me zabrinuti članovi HNS-a, uznemireni telefonskim pozivima koje dobivaju od isključenih i suspendiranih članova o najavama ove tiskovne konferencije. Upravo isključeni članovi i oni pod suspenzijom, kao i neki koji su izašli iz stranke zadnjih nekoliko mjeseci govorili su danas u ime stranke kojoj više nisu članovi. Time i sam potpis sazivača „skupina nezadovoljnih članova“, gubi svaki legitimitet.

Mogu samo reći da sisačka podružnica HNS-a i sva njezina tijela uredno rade. Nikada nije zaprimljen zahtjev članstva ili kojeg ogranka vezan uz nezadovoljstvo članstva oko politika HNS-a i njihovoj provedbi na lokalnoj razini. Problemi, ako ih ima, razmatraju  se na stranačkim tijelima, prvenstveno na predsjedništvu podružnice koje  donosi sve odluke sukladno Statutu HNS-a. O broju članova koji istupaju iz stranke očitovati ćemo se kada dobijemo njihova imena i prezimena. Svakako da ćemo sa njima obaviti razgovore i vidjeti što je u pitanju.

Kolegicama i kolegama koji su napustili ili napuštaju HNS, zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i radu i želim sve najbolje. Smisao demokracije je upravo u tome da na političkom tržištu svatko nađe ono što najbolje odražava njegove želje i politička promišljanja. Sisački HNS u tom pravcu nastavlja sa provođenjem svojih politika, kao i odluka predsjedništva podružnice.

 

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati

Podružnica Sisak

Predsjednik

Vlado Andučić”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.