Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Novinarski bal – svečanost struke

Iz tiska je izašao Leksikon novinarstva

Iz tiska je izašao Leksikon novinarstva

Jasmina Grgurić novinarka Novog sisačkog tjednika, Gordana Pelin, novinarka Radio Moslavine i Moslavačkog lista i Marin Fran, novinar Petrinjskog radija dobitnici su jubilarnih priznanja za deset godina rada u struci.

Trideset pet godina u struci proveo je i Ivan Gračakovič, novinar i direktor Radio Moslavine i Moslavačkog lista, a priznanje za 55 godina rada u struci uručeno je  umirovljenom, ali još uvijek aktivnom novinaru iz Petrinje, Antunu Petračiću- Totu, koji u svojim umirovljeničkim danima piše za petrinjski PS-Portal.

 

priznanja

 

Priznanja su uručena na tradicionalnom Novinarskom balu kojeg je i ove godine organizirao ogranak HND-a Sisačko-moslavačke županije. Osim ovih priznanja uručena su i Zlatna pera za nabolje novinarske radove. Ove je godine, prvi puta, dodjeljeno i Zlatno pero za internet novinarstvo.

Zlatno pero za najbolju fotografiju, nagradu koja od ove godine nosi ime po prerano preminulom sisačkom fotografu Miroslavu Mimiju Kišu, dobio je  fotoreporter portala Novska.IN Željko Gašparović.

Katica Gašljević Tomić, suradnica PS-Portala prva je dobitnica Zlatnog pera za internet novinarstvo.

Zlatno pero za radijsko novinarstvo otišlo je u Petrinju, Marinu Franu  s Petrinjskog radija , najbolji televizijski snimateljski rad  je prilog kolege Marija Maričkovića s Radio televizije Banovine, najbolji televizijski novinarski uradak je onaj HRT-ova novinara Igora Ahmetovića.

Zlatno pero za tiskano novinarstvo uručeno je Danijelu Preradu, kolegi iz Večernjeg lista.

 

zlatna pera

 

Dodjeljena su i posebna priznanja, Mariju Gršiću direktoru Petrinjskog radija i portala53 za najbolju prijavu na natječaj, Ivici Miokoviću koji je prošle godine primio HURIN-ovu nagradu za životno djelo, Zdravku Strižiću i Vladimiru Pajtlaru, autorima Leksikona novinarstva.

Naime, još vrući svježi primjerci Leksikona novinarstva Sisačko-moslavačke županije 1945.-2016. godine  uručeni su na novinarskoj svečanosti onima koji su pomogli njegovom izdavanju.

Tako su primjerci Leksikona uručeni predsjedniku HND-a Saši Lekoviću, Sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću, zamjeniku gradonačelnice Siska Marku Krički, gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću i gradonačelniku Kutine Andriji Rudiću.

 

 leksikon

  

Karmen Valenta (predsjednica ogranka HND-a SMŽ) „Ovo je svečanost naše struke. Dodjela nagrada, uručivanje posebnih priznanja, posebno uručivanje jubilarnih nagrada ljudima koji su dugi niz godina ostali u struci bez obzira na sve prepreke na koje su tijekom svoga rada nailazili je svečanost novinarstva. Posebnost ovogodišnjeg bala je  završetak dvogodišnjeg posla na pripremi Leksikona novinarstva kojeg smo večeras prvi puta prelistali. Posebno hvala autorima Strigi i Vladi, ali hvala i svim našim sponzorima, Sisačko-moslavačkoj županiji, gradovima Sisku, Petrinji, Kutini, Popovači. Promocija Leksikona održat će se u Novinarskom domu u Zagrebu, te u gradovima Sisku, Petrinji i Kutini.“

 

Saša Leković(predsjednik HND-a): „Jako je važna ova dodjela nagrada kao što je važan ovaj Leksikon novinarstva Sisačko-moslavačke županije. Ovaj Leksikon je važan za cijeli HND, nadam se da će potaknuti i druge ogranke da takvo nešto naprave. Nama je važno zbog toga što nakon više godina krize je to, uz jednu knjigu koju smo nedavno reizdali, ponovno obnavljanje tradicije da HND bude i izdavač i da izdaje knjige te priručnike i zbog toga nam je ovaj Leksikon vrlo važan“

 

Ivo Žinić(Sisačko-moslavački župan): „Čestitam svima onima koji su u protekloj godini zavrijedili svojim radom da dobiju ovako vrijedne nagrade HND-a naše županije. To je nešto što je doista pohvalno. Želim poručiti i vama novinarima i nama političarima da smo mi odgovorni za ono što mi govorimo kao političari, ali i novinari imaju vrlo važnu ulogu gdje moraju doista biti savjesni da ono što rade, da to bude preneseno vjerodostojno, da rade svoj posao vrlo odgovorno, da nema nekih drugačijih načina izražavanja i izvještavanja“, rekao je Žinić.

 

Nisu zaboravljeni ni slavljenici, pa je za Antuna Petračića-Totu s PS-Portala i Sandru Klarić s Radio televizije Banovine pripremljena rođendanska torta.

 

torta

 

Zlatna pera i ove su godine izašla kao poklon iz radionice  Metalne galanterije Vrbanus iz Siska, a uz pera laureati su nagrađeni i prigodnom košarom domaćih proizvoda koje je osigurala SIMORA, odnosno lanac trgovina Pun ceker- kupujmo lokalno.

Organizaciju bala pomogli su uz već spomenute MIP Sisak i Interspar Sisak, prostor Hotela „Panonija“ uredila je ekipa Cvjećarnice „Nera“ iz Petrinje i Boris Lemaić, tematski (u znaku knjige).

 

knjiga

 

Do ranih jutarnjih sati novinare  i njihove goste zabavljala je grupa „Ruswaj“.

 

rusvaj


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.