Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Kreće rješavanje problema često plavljenog kolnika u Ulici Varoš u Strušcu!

Gradonačelnik Popovače održao radni sastanak sa predstavnicima ŽUC-a i Hrvatskih voda

Gradonačelnik Popovače održao radni sastanak sa predstavnicima ŽUC-a i Hrvatskih voda

Gradonačelnik Josip Mišković održao je radni sastanak sa predstavnicima Županijske uprave za ceste Sisačko- moslavačke županije i Hrvatskih voda na temu rješavanja problema u Ulici Varoš u naselju Stružec.

Zbog problema oštećenog kolnika na mjestu gdje zbog izlijevanja vodotoka, Obžev tijekom posljednjih nekoliko godina plavi cestu te ugrožava kuće uz istu, održan je sastanak na temu definiranja načina rješavanja sanacije ceste, zaštite od poplava i uređenja nasipa vodotoka Obžev.

Kako je istaknuto, uz županijsku cestu je preventivno postavljen zečji nasip koji služi zaštiti od poplave od visokih voda, a koji na pojedinim mjestima ulazi u trup ceste predstavljajući prijetnju sigurnosti prometovanja na cesti.

Po raspravi o navedenoj temi dogovoreno je kako će ŽUC i Grad Popovača pokrenuti postupak geodetskih i projektanstskih radova za izradu izvedbenog projekta sanacije ceste, te će se u sklopu izvanrednog održavanja izvršiti radovi sanacije kolnika odnosno izvedbe novih propusta u trupu ceste. Hrvatske vode će pak, zaključeno je, rekonstruirati postojeći zečji nasip.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.