Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 14.02.

Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Sisak: U organizaciji Grada Siska i Savjetodavne službe Hrvatske poljoprivredne komore – podružnica Sisačko-moslavačke županije u gradskoj vijećnici u Sisku održana je radionica pod nazivom Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Na početku radionice nazočnim poljoprivrednicima obratila se gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je istaknula kako sisačko područje ima izuzetne potencijale za razvoj ratarstva i stočarstva te pratećih djelatnosti. Grad Sisak ulaže značajna sredstva u komunalnu infrastrukturu na ruralnom području, a donio je i Program mjera za razvoj seoskog područja 2016.-2020. godine putem kojeg se, između ostalog, podupiru voćari, cvjećari, proizvođači ljekovitog bilja koji na relativno malim površinama osiguravaju egzistenciju svojim obiteljima i na lokalnom tržištu nude svježe proizvode. Programom se potiče i razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda, kao i obrtništvo i razvoj turizma  na ruralnom području.

Radionica Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju polaznicima je pružila najvažnije informacije  o mogućnostima i potporama na gradskoj i državnoj razini s ciljem pokretanja novih i unapređenja postojećih djelatnosti kojima se bave.

 

Kutina:  “Gospodarski forum Kutina 2020. koji je organizirao jedan gradski vijećnik okupio je dio kutinskih gospodarstvenika. Ne sumnjam da je rasprava bila korisna na tom skupu. Razgovori s poduzetnicima koje smo imali protekle 4 godine uvijek su rezultirali kvalitetnim poticajnim mjerama koje smo uveli i ostvarili rezultate” – stoji u Priopćenju kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića.

“Ono što mi se ne sviđa jest politikantstvo gospodina Babića koji se u prošle četiri godine gospodarstvenika sjetio tek sada, 3 mjeseca pred izbore. Smeta me posebno što je kao gradski vijećnik pokazao pravo lice i iznimnu isključivost time što nije pozvao i mene, gradonačelnika. To samo pokazuje da je njegova navodna briga za gospodarstvo rezultat njegovog osobnog interesa u predizborno vrijeme, a ne interesa Grada Kutine” – stoji, između ostalog u priopćenju kutinskog gradonačelnika.

 

Sisak:  Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak već tradicionalno se uključuje u akciju „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!“ povodom 14. veljače, Međunarodnog dana darivanja knjiga. Ove godine, kao i prethodnih, organizirana je akcija prikupljanja slikovnica u kojoj su građani mogli pokloniti slikovnice koje im više ne trebaju. Akcijom je prikupljeno stotinjak slikovnica.

 

Sisak: U srijedu, 15. I četvrtak, 16. veljače  u vremenu od 12 do 14 sati, u Sisku će se održavati humanitarna akcija „Jakna za drugoga“. Inicijativu pokrenutu u sklopu humanitarnih akcija zagrebačke udruge Portal dobrote u Sisku  je na sebe preuzelo gradsko Udruženje obrtnika, a tko se akciji želi pridružiti dovoljno je da u navedenom vremenu dođe u prolaz sisačke Name.

 

Petrinja: Povodom Valentinova, dana zaljubljenih, članovi petrinjskih Reformista družili su se s građanima na Gradskoj tržnici u Petrinji.

„Dan zaljubljenih je, ne samo da bi dali određene simpatije prema svojim partnerima, nego mislim da jedna cjelokupna priča ide prema svim ljudima, prema svima onima koji rade na tome kako imati sve više i više prostora u svom srcu za ljubav, za svakoga čovjeka. Danas Reformisti imaju dobru priču, a to je da budemo zaljubljeni u Petrinju, u svoj grad, a to znači u sve ljude.“ – istaknuo je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je na druženju dijelio i prigodne darove povodom Valentinova.

 

Sisak: Kuda ide sisačko novinarstvo, postoji li kontinuitet tiskanih medija na području grada Siska, jesu li bili i jesu li još uvijek mediji podložni političkom pritisku lokalne vlasti i trebamo li tabloidno i senzacionalističko ili informativno, odgovorno i istraživačko novinarstvo? Pitanja su ovo koja će biti aktualizirana na sedmoj tribini u organizaciji HNS-a – liberalni demokrati- Podružnice Sisak, najavio je predsjednik sisačkih narodnjaka Vlado Andučić.

U Hotelu Panonija u Sisku tribina će biti održana u četvrtak, 16. veljače s početkom u 19 sati.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.