Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 09.02.

Udruzi OSI Kutina potpore za 11 Osobnih asistenata

Udruzi OSI Kutina potpore za 11 Osobnih asistenata

Petrinja: City Centre Doctor , projekt kojem je cilj potaknuti mlade nadonošenje inovativnih prijedloga za uređenje i revitalizaciju grada predstavljen je danas u Srednjoj školi u Petrinji.

Provedba ovoga projekta traje 24 mjeseca, započeo je u svibnju prpošle godine, a traje do travnja ove godine.  Vodeći partner u projektu je grad San Dona di Piave u Italiji. Vrijednost  projekta ije  647.597,92 EUR-a, 85 posto iznosa sufininacirano je iz EU, a ostatak iz Proračuna grada Petrinje.

 

Kutina: Poticajne mjere Grada Kutine za razvoj gospodarstva te za unapređenje konkurentnosti i tehnološke opremljenosti daju očekivane rezultate. Obrtnici, vlasnici OPG-va i poduzetnici koji koriste poticaje izrazili su zadovoljstvo brzom realizacijom poticaja te dodaju kako su unaprijedili svoje djelatnosti i podigli konkurentnost.

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić u razgovoru sa korisnicima poticaja zahvalio je gospodarstvenicima što su i na ovaj način dali svoj doprinos ukupnom razvoju gospodarstvu na području Grada. „Svaki korak naprijed jednako nam je važan i Grad Kutine dat će potporu svakome tko želi unaprijediti svoje poslovanje i konkurentnost.“, naglasio je gradonačelnik Kutine.

 

Kutina: Udruge osoba s invaliditetom potpisale su ugovore sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kojima se osiguravaju usluge osobnog asistenta za osobe s najtežim vrstama i oblicima invaliditeta. Ugovore udruga na prigodnoj je svečanosti uručila ministrica Nada Murganić.

Predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) i predsjednica Udruge OSI Kutina Jozefina Kranjčec zahvalila je ministarstvu na suradnji te je izrazila zadovoljstvo zadovoljstvom potpisivanjem ugovora koji će unaprijediti kvalitetu života osobama s invaliditetom i omogućiti zapošljavanje asistenata. Udruga OSI Kutina je dobila potporu od 554 tisuće kuna za 11 Osobnih asistenata.

 

Sisak: Ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje pobjednica je„Vjeronaučne olimpijade“, 25. županijskog natjecanje iz vjeronauka.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada, a treće ekipa Osnovne škole Braća Ribar iz Siska. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, a treće mjesto ekipa Srednje škole Glina.

Podsjetimo, Sisačka biskupija ove godine je omaćin i državnog natjecanja iz vjeronauka koje će se 5., 6. i 7. travnja održati u Topuskom.

 

Popovača : U prostoru Pastoralnog centra župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači predstavljena je knjiga ‘Luč Hrvata’ autora Ante Nadomira Tadića Šutre.

Početak višegodišnjeg prijateljstva Ante Nadomira Tadića Šutre i Grada Popovače vezan je za braniteljsku Udrugu Lučonoše Domovinskog rata koje je Šutra potpredsjednik.

Među brojnim ostalim aktivnostima koje provode, članovi Udruge ‘Lučonoše Domovinskog rata’ se sa svjetlom u srcu, krunicom i molitvom kroz svoja česta hodočašća dostojanstveno prisjećaju svih poginulih branitelja diljem Hrvatske, paleći svijeće kod spomen obilježja u svakom mjestu kojim tom prilikom prolaze.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.