Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 06.02.

Održan četvrti po redu “Molitveni doručak”

Održan četvrti po redu "Molitveni doručak"

Sisak: Povodom sedme godišnjice uspostave, Sisačka biskupija i njezin Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve organizirala je tradicionalni, četvrti po redu „Molitveni doručak“. „To je jedan događaj koji okuplja političare koji su prije svega Katolici, ali i one koji to nisu, međutim da se razmišlja o tome kako vjernik Katolik treba postupati u politici. rekao je uvodno sisački biskup Vlado Košić.  Mi političari često u svojim svakodnevnim obvezama ne vidimo dovoljno duboko koji su problemi u narodu, među  stanovništvom, ovo je prilika za progovoriti o tim temama, rekao je u ovoj prigodi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

Petrinja: Hrvatski dom je konačno u rukama grada Petrinje .„Idućih dana ćemo konačno imati ovaj kompletan objekt u vlasništvu 1/1 kako bi djelatnici gradske uprave i Hrvatskog doma mogli krenuti projektnim idejama, odnosno u detaljniji energetski dio obnove. Prvenstveno, krovište je u lošem stanju pa do samih temelja zbog kojih je, uslijed velike prometne cirkulacije, narušena i sama statika zgrade. Rekao je ovo za obilaska gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, ravnatelj POU-a Hrvatski dom Petrinja Milan Herceg. Očekuje nas veliki  posao i nadam se da ćemo upravo kroz fondove i preko naših dobrih projekata, jer imamo dobre ljude i mogućnosti za to, aplicirati prema fondovima. Na taj način ćemo doći do sredstava i uz pomoć Grada, kako bi krenuli u konačnu obnovu, i biti na korist svim društvenim organizacijama kojima je najpotrebnije, a znamo da Petrinja obiluje društvenim i kulturnim aktivnostima i upravo će ovo biti taj reprezentativni prostor za takva događanja.“

 

Petrinja: Prigodnom svečanošću Srednja škola Petrinja obilježila je svoj dan. Pohađa je 420 učenika u smjerovima: opća gimnazija, prehrambeni tehničar, veterinarski tehničar, mesar, cvjećar, voćar-vinogradar-vinar. Opremljena je nizom kabineta  u kojima se kvalitetno može izvoditi nastava.

„Došao sam i ove godine čestitati Dan škole. Prošle godine sam obišao sve spomenute praktikume i moram čestitati i zahvaliti prije svega ravnatelju, nastavnicima i svima onima koji rade na obrazovanju, onima koji podučavaju naše učenike za realan život. Ovdje je rečeno da iz ove škole izlazi čitav niz stručnjaka vezanih za prehrambenu industriju, poljoprivredu, voćarstvo i ostalo,rekao je ,čestitajući Dan škole, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

Sisak: Na prigodnoj svečanosti u Sisku , u ponedjeljak, 06. veljače najuspješnijim sportašima u Županiji  uručena su priznanja . Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza  SMŽ, odličnim je ocijenio uspjehe županijskih sportaša u protekloj godini: „Večeras imamo dvije stvari koje svakako treba istaknuti, jedno je svakako proglašenje najuspješnijih sportaša i sportašica u 2016. godini, a drugi, za nas vrlo bitan i značajan detalj, to je obilježavanje 20. obljetnice postojanja Zajednice. U tom smjeru je i ova svečanost, tako da treba naglasiti i jednu i drugu stvar. Ako gledamo s pozicije ovih mladih sportaša, uvijek kažem da je to sigurno posebna večer koju će svi kao takvu i pamtiti, jer u našim životima uvijek postoje dani za koje kažemo da su posebni, pa tako i ova večer. Za njih je to sigurno ogroman i veliki uspjeh, a naravno da mi, svi ljudi sportaši, sportski djelatnici, koji na neki način sudjelujemo posredno ili neposredno u tom procesu u području sporta isto se tako osjećamo.“

 

Sisak: „Kao Županija nastojimo iz svog Proračuna pomagati sportaše i za ovu, kao i za prošlu godinu, nismo umanjivali sredstva, bez obzira što je i gospodarstvo i punjenje Proračuna manje, ali smatramo da treba ulagati u naše sportaše. Vjerujem da ćemo imati prilike možda i povećati taj sam Proračun tijekom godine, a na sportašima je da marljivo vježbaju i rade. Naravno, nisu samo oni tu bitni nego i njihovi treneri, roditelji, svi su bitni za rezultate koje su oni postigli, a na nama je da stvorimo kvalitetnije uvjete za njihov rad. Tako bi moja velika želja da u Sisku, kada bi se uspjeli dogovoriti, završimo započetu dvoranu.“ Rekao je ovo, čestitajući najuspješnijim sportašima, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.