Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina energetski obnavlja svoje osnovne škole i vrtić

“Osim toplih prostorija uz niže račune stvaramo bolje uvjete za obrazovanje djece”

"Osim toplih prostorija uz niže račune stvaramo bolje uvjete za obrazovanje djece"

Grad Kutina pokrenuo je prije 3 godine opsežan program energetske obnove svih školskih objekata na području Grada, a očekuje se da bi sve škole trebale obnovljene do 2020. godine. Optimizam da bi sve škole u tom roku mogle biti obnovljene daje i vrlo uspješna prijava i provedba projekta energetske obnove OŠ Vladimira Vidrića za koju je Grad Kutina izborio 70% sufinanciranja iz EU fondova i plasirao se među sedam škola koje su prošle godine išle po programu energetske obnove objekata namijenjenima obrazovanju.

Kutina kreće dalje sa prikupljanjem sredstava za obnovu preostalih škola i vrtića te je na ovogodišnji Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja prijavio preostalih 5 pripremljenih projekata, ukupne vrijednosti 16,6 milijuna kuna.

„Vrlo nam je važno uštedjeti na energentima jer ćemo ušteđeni novac moći usmjeriti u opremanje škola suvremenim nastavnim pomagalima i tako stvoriti još bolje uvjete za naše učenike, ali i njihove učitelje i približiti nastavni proces suvremenim trendovima. Smatram da ćemo samo ako omogućimo kvalitetno stjecanje znanja omogućiti i bolji start u život našoj djeci, a moram ponoviti da je jedino znanje onaj čimbenik koji nas može pogurati van iz krize“, kazao je gradonačelnik Andrija Rudić.

Energetska obnova ne znači samo uštede već i bolje uvjete za obrazovanje naše djece. Ovi radovi osiguravaju ne samo toplije prostorije uz niže račune nego i kvalitetnije prostore te definitivno i bolje standarde za boravak. Želimo ovu praksu omogućiti svoj našoj djeci, zato i dalje nastavljamo s energetskom obnovom vrtića i škola.

Projektnu dokumentaciju pripremali su u suradnji radnici razvojne agencije Mrav d.o.o. i radnici upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.