Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Žene u lokalnoj i regionalnoj politici”

Na panelu održanom u Rijeci sudjelovala i zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević

Na panelu održanom u Rijeci sudjelovala i zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević

Hrvatska zajednica županija u Rijeci je organizirala  panel raspravu i druženje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici s ciljem njihovog povezivanja, ali i osvještavanja javnosti o nedovoljnoj uključenosti žena u politički život u Republici Hrvatskoj. Kao koordinator za popularizaciju Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini Vijeća europskih općina i regija (CEMR-a), Zajednica  nastoji ovim događanjem, a sukladno Povelji, potaknuti lokalne i regionalne vlasti na implementaciju politike ravnopravnosti spolova u praksi.

U radu panela sudjelovala je i zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević

 

 

Nakon rasprave doneseni su i određeni zaključci

 

 

U Hrvatskoj je po zadnjem popisu stanovništva  žena više od muškaraca, 52 posto, ali drugi podaci su zabrinavajući. Njih  53 posto je nezaposleno, uključeno  ih je u lokalnu politiku oko 14 posto, a neznatno bolja situacija je u Hrvatskom saboru, uključeno je u rad sabora oko 20 posto žena.

 

 

Jedan od zaključaka je da se žene moraju međusobno podržavati i bolje organizirati. Žene se žele baviti politikom, pokazalo je to i jedno istraživanje u kojem se čak 80 posto ispitanica izjasnilo kako bi se željele baviti politikom.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.