Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Ulaganje u učenički i školski standard u Novskoj

Piletić: “Bez intervencija Županije ne bi bio relaiziran niti jedan značajni projekt”

Piletić: "Bez intervencija Županije ne bi bio relaiziran niti jedan značajni projekt"

Tijekom zimskih školskih praznika započela je rekonstrukcija školske kuhinje u OŠ „Novska“. Razlog je što postojeći uvjeti, koje ima škola,  ne mogu zadovoljiti standarde potrebne za kuhanje obroka, pojasnila je ravnateljica škole Antonia Mirosavljević

 

 

Osnovnu školu u Novskoj pohađa 860 učenika  u dvije smjene. Od ovoga polugodišta uvest će se dva velika odmora, jer u jednom ne bi bilo moguće podijeliti sve kuhane obroke

 

 

Sisačko-moslavačka županija kao osnivač  uložit će sredstva u iznosu  od 270 tisuća kuna za ovu namjenu, ali i iznos od 460 tisuća kuna za  rekonstrukciju vanjskog školskog igrališta, dodaje Mirosavljević.

 

skola3_novska

 

U tijeku je adaptacija šest školskih kuhinja u školama kojima je osnivač  Sisačko-moslavačka  županija, rekao je u srijedu, 11. siječnja prigodom obilaska radova u OŠ Novska, zamjenik župana Marin Piletić.

 

 

Piletić podsjeća i kako obitelji s troje i više djece u skladu sa pronatalitetnom politikom županije plaćaju samo pedeset posto od ukupnog iznosa cijene školske prehrane, a djeca koja dolaze iz obitelji slabijeg imovnog stanja potpuno su oslobođeni plaćanja školske prehrane.

Na području Novske se moglo učiniti i puno više, naglašava dožupan Piletić

 

 

Dodajmo kako je u pripremi projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna , a kojeg će  OŠ Novska kandidirati na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prođe li ovaj projekt , kojeg škola priprema u suradnji sa sisačko-moslavačkom razvojnom agencijom SIMOROM, u potpunosti će biti izmijenjena vanjska ovojnica škole, stolarija, uređena fasada i izgrađena solarna elektrana.Bez intervencija županije, zaključuje dožupan Piletić, ne bi bio realiziran niti jedan značajan projekt na području grada Novske.

 

skola1_novska


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.