Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Učenici OŠ Novska školskim kolegama s teškoćama u razvoju kupili televizor!

Solidarnost u školskim klupama

Solidarnost u školskim klupama

Učenici Osnovne škole Novska sredstvima od prodaje adventskih vijenčića kupili su televizijski prijamnik i poklonili ga svojim kolegama- djeci s posebnim potrebama. Vijenčiće su vrijedni učenici izrađivali na radionicama nastave vjeronauka koje se već godinama održavaju u njihovoj osnovnoj školi.

Iako su u početku bile zamišljene kao edukativne, s vremenom su radionice prerasle u nešto puno veće, kaže vjeroučitečlj Ivica Lalić:

 

 

TV3_SKOLA_190117

 

U Osnovnoj školi Novska od 2013.godine djeluju tri odjela za učenike s teškoćama u razvoju, dva su namijenjena djeci s poremećajima iz spektra autizma, a jedan onima s težim teškoćama u razvoju poput cerebralne paralize ili višestrukih oštećenja. Antonia Mirosavljević, ravnateljica Osnovne škole Novska s ponosom ističe da se učenicima s teškoćama u razvoju pridaje maksimalna pažnja:

 

 

TV4_SKOLA_190117

 

U Osnovnoj školi Novska nadaju se kako će uskoro moći pristupiti uređenju „senzorne sobe“ za učenike s autizmom, a do kraja obrazovnog razdoblja i uređenju vanjskog okoliša s igralištem prilagođenim za njihove potrebe. Uz te velike znakove pažnje od strane učitelja i odgajatelja, djeci s teškoćama u razvoju jednako puno znače i oni manji poput darovanog televizora od strane školskih kolega.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.