Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prijam za članove Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Novska

“Poslovi koje mi obavljamo na području naše županije su potrage”

"Poslovi koje mi obavljamo na području naše županije su potrage"

„Zahvaljujem  se za sve što je ova služba u protekloj godini napravila u spašavanju, ali ne samo u spašavanju, nego i u prevenciji sigurnosti naših stanovnika, edukaciji mladih kako bi bilo što je moguće manje nesretnih slučajeva, rekao je tijekom susreta s članovima Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Novska sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

 

 

Od 48 članova, 37 je aktivnih rekao je u ovoj prigodi pročelnik službe Tomislav Bogojević

 

 

„Poslovi koje mi obavljamo na području naše županije su potrage. To je otprilike 10 do 15 ili čak 20 potraga godišnje za nestalim osobama na području naše županije. Isto toliko idemo i pomoći našim kolegama u druge stanice jer poziv jednom gorskom spašavatelju je poziv cijeloj službi,napominje Bogojević. U spomenutim  brojnim potragama pomaže im pas tragač Borg, jedan od pet nabolje obučenih pasa tragača u državi.

 

hg 1

 

Županija je u prošloj godini za ovu službu , koja ima svoje ispostave u Novskoj, Kutini i Sisku,a članovi su iz cijele županije, izdvojila 100 tisuća kuna. Treba istaknuti kako članovi rade dragovoljno, ne primaju naknadu za obavljanje posla, a velika su im podrška obitelj, radni kolege i poslodavci.

 

hg 3

 

U sjedištu županije članove HGSS primili su uz župana i njegovi zamjenici Anita Sinjeri Ibrišević i Marin Piletić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.