Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Noć muzeja u Sisačko-moslavačkoj županiji!

Brojni muzeji i galerije u SMŽ uključili su se u ovogodišnju Noć muzeja

Brojni muzeji i galerije u SMŽ uključili su se u ovogodišnju Noć muzeja

Kao i svakog posljednjeg petka u siječnju, večeras se održava manifestacija Noć muzeja. Tako će, po dvanaesti put, brojni muzeji i galerije diljem Hrvatske svoja vrata posjetiteljima otvoriti od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Glavna tema ovogodišnje manifestacije je „Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo“, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

Brojni muzeji i galerije u Sisačko-moslavačkoj županiji i ove godine uključili su se u Noć muzeja svojim bogatim i raznolikim programom.

Gradski muzej Sisak, uz glavnu temu manifestacije, Noć muzeja posvećuje pedesetoj obljetnici Sajma cvijeća u Sisku. Ravnatelj Vlatko Čakširan:

 

 

Uz navedeni program, pripremaju se i cjelovečernje radionice za djecu.

Otvorenjem izložbe u 18.30 sati i Gradska galerija Striegl također se uključila u program Noći muzeja . Ravnatelj Zoran Burojević:

 

 

U Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji program počinje u 18 sati predstavljanjem bajkovnice pod nazivom „Vile s flautama“  koje će se održati u sklopu aktualne izložbe „Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije“. Program je najavila voditeljica galerije Alma Trauber:

 

 

Kao i svake godine i Muzej Moslavine u Kutini pripremio je bogat program koji počinje u 18.30 sati. Ravnateljica Muzeja Jasmina Uroda Kutlić:

 

 

Program se nastavlja u 19.15:

 

 

Glazbenu priču u Kutini zaokružit će nastup benda Los Cosmos.

Prvu Noć muzeja u Glini organizira društvo Terra banalis. Predsjednica društva Nataša Štefanec:

 

 

Nakon toga bit će otvoreno nekoliko izložbi:

 

 

U program u Glini uključio se i Interpretacijski centar baštine Banovine. U suradnji s KUD-om Viduševac te KUD-om Čiče u 22.30 prikazat će se film „Od lana haljina tkana“, rekla je ravnateljica Interpretacijskog centra Martina Mladenović:

 

 

Uz navedeni program, Interpretacijski centar će povodom Noći muzeja predstaviti i svoju novu web stranicu.

Ulaz na sva događanja u Noći muzeja je besplatan.


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.