Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Gradonačelnik Popovače održao dvanaesti prijem svećenika

Joosip Mišković održao već tradicionalni prijem svećenika s područja Grada Popovače

Joosip Mišković održao već tradicionalni prijem svećenika s područja Grada Popovače

Popovački gradonačelnik Josip Mišković sa svojim je suradnicima održao već tradicionalni prijem svećenika s područja Grada Popovače.

„Evo tradicionalno već dvanaesti put zaredom sastajemo se sa župnicima s ovog područja, gdje svjetovna i vjerska vlast međusobno izmjenjuju informacije o proteklom radu, kao što i dogovaraju buduću suradnju, a sve za dobrobit naših građana i vjernika. Život župa važan je za Grad Popovaču, a nastavak izuzetno dobre suradnje nije upitan. Sukladno mogućnostima nastavit ćemo pomagati u obnovi župa i sakralnih objekata, kao i pomoći pri obilježavanju zaštitnika pojedinih sela” – objasnio je Mišković.


prijem_svećenika-2


Tako su okviru današnjeg susreta župnici gradonačelnika i ostale predstavnike Grada upoznali s prošlogodišnjom statistikom svojih župa, koja je i dalje nažalost poražavajuća, jer je broj umrlih i dalje veći od broja rođenih. Vlč. Mato Draganović ipak je naglasio kako je vjenčanja u prošloj godini bilo iznad prosjeka u župi u Popovači te da je posebno zadovoljan odazivom vjernika i građana, pogotovo mladeži na radionice te ostale projekte koje župa organizira. „Osim što sam zadovoljan odazivom ljudi, veliku zahvalu moram uputiti Gradu i Turističkoj zajednici na sluhu za sve projekte koje provodimo, a oni ujedno promoviraju kulturne vrijednosti našeg mjesta”- poručio je Draganović, a njegovoj zahvali pridružili su se i župnici Osekova, Gornje Jelenske i Volodera.

„Suradnja s Gradom Popovača jedna je od boljih u domovini, a u ovom kraju ona je već tradicionalna. Svake godine se, među ostalim, ovdje okupljamo, kao što i svake godine Grad daje svoj doprinos župama. Sve župe imaju svoje potrebe, što društvene, što kapitalne, ali ja znam da će Grad i dalje pomagati koliko god će im to mogućnosti dopuštati. Svugdje je trend negativan, svugdje je više umrlih, nego rođenih, no usprkos tome smatram da budućnosti ipak ima, samo svi skupa moramo razmišljati o tome da budućnost i ovog kraja i župa te domovine su samo novi životi” – istaknuo je voloderski župnik Majcen.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.