Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Stipendije za buduće nautičare unutarnje plovidbe!

U iznosu od 800 kuna

U iznosu od 800 kuna

Ugovori o dodjeli stipendija za sedam učenika koji se školuju za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe potpisani su danas u prostorijama sisačke Lučke kapetanije.  Projekt je, uz potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, prije 8 godina pokrenula Strukovna škola Sisak, jedina škola u državi koja školuje učenike za zanimanje nautičara unutarnje plovidbe. Stipendija u iznosu od 800 kuna isplaćivat će se na mjesečnoj bazi, a o tome što ovakva pomoć znači za učenike i njihove obitelji na temelju iskustva iz prijašnjih godina objasnio je ravnatelj Strukovne škole Ivica Beloglavec:

 

 

p1180955

 

Stipendije je uručila Jadranka Fržop, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture koja je otkrila kako je ministarstvo od 2009.godine za program stipendija izdvojilo oko milijun i osamsto tisuća kuna:

 

 

p1180969

 

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić priznao je da nije znao da se u Strukovnoj školi, među ostalim, obrazuju i budući nautičari unutarnje plovidbe. No ono u što je siguran jest potreba ponovnog razvoja Siska kao lučkog grada. Svi preduvjeti su tu: tradicija, stručni kadar i ambicija te uz zajedničko djelovanje države, regionalne i lokalne samouprave u tome možemo uspjeti, poručio je župan:

 

 

p1180960

 

S njim se složio i sisački dogradonačelnik Marko Krička:

 

 

p1180964

 

Stipendije su, uz učenike prvog razreda Strukovne škole, uručene i dvama studentima Pomorskog fakulteta u Rijeci.

 

p1180980p1180973

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.