Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Projekt “Info centar industrijske baštine – Holandska kuća”

upravljanje kulturnom baštinom – jedinstveno u Hrvatskoj

upravljanje kulturnom baštinom - jedinstveno u Hrvatskoj

Projekt ”Info centar industrijske baštine – Holandska  kuća“  je integrirani razvojni program temeljen na obnovi kulturne baštine koji integracijom različitih elemenata i povezanih aktivnosti osigurava obnovu i unaprjeđenje upravljanja kulturnom baštinom s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini te doprinosi etabliranju kulturnog turizma kao specifičnog oblika turističke ponude uz poboljšanu suradnju dionika u kulturi i turizmu.

 

p1180914

 

Početak provedbe projekta Info centar industrijske baštine Holandska kuća predstavljen je u srijedu, 07. prosinca na svečanosti u Holandskoj kući.  Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

 

 

Svečanosti je nazočila i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Matea Radić

 

 

Ovaj projekt je izuzetno značajan i zanimljiv rekla je , između ostalog čestitajući gradu na projektu,  državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić

 

 

U obnovi objekta upisanog kao nepokretno kulturno dobro sudjelovat će uz Grad Sisak i Gradski muzej, Gradska galerija Striegl, Lučka uprava, Turistička zajednica, Ministarstvo kulture – Konzervatorski odjel u Sisku te Sisak projekti.

Obnova Holandske kuće, projekt razvoja turizma temeljenog na industrijskoj baštini, najveći je kulturni projekt u sisačkoj povijesti i jedinstven u Hrvatskoj. Provedba ovog integriranog razvojnog programa izravno će utjecati i na povećanje zapošljavanja jer do 2020. očekuje se gotovo 18 000 posjetitelja Info-centra Holandska kuća.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 26.200.815,76 kn, a udio sufinanciranja sredstvima Europske unije iznosi 19.612.583,07 kn dok se preostali dio iznosa financira sredstvima osiguranim u okviru proračuna Grada  Siska.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.