Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Početak suradnje OB Dr. Ivo Pedišić i Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Uvod u osnivanje Sveučilišta u Sisku

Uvod u osnivanje Sveučilišta u Sisku

Svečanim prijamom studenata sestrinskog studija Hrvatskog katoličkog sveučilišta označen je početak suradnje Opće bolnice Dr.Ivo Pedišić u Sisku i Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Nakon nekoliko godina pregovora, od kojih je posljednja bila sadržajno najintenzivnija, uz pomoć županije i sisačke biskupije konkretiziran je program buduće, nadaju se inicijatori, uspješne i plodne suradnje dvaju partnera. Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke Opće bolnice istaknuo je kako bi danas započeta suradnja u budućnosti trebala rezultirati puno ambicioznijim projektom:

 

 

p1180753

 

U početku će se u Općoj bolnici održavati praktična nastava iz dermatologije. Povećanjem broja nastavnih kolegija, osnivanje Fakulteta sestrinstva iz biomedicinskih znanosti nametnulo bi se kao logičan razvojni korak. Želja Sisačko- moslavačkog župana Ive Žinića ide i dalje od toga:

 

 

p1180758

 

Studij sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu izvodi se drugu godinu, a trenutno ga pohađa 150 studenata. O tome što će ovakva suradnja donijeti tim studentima više je rekla Ines Sabotič, prorektorica za nastavu Hrvatskog katoličkog sveučilišta:

 

 

p1180761

 

Jedan od inicijatora uspostave bliske suradnje sisačke bolnice i Hrvatskog katoličkog sveučilišta je i sisački biskup Vlado Košić:

 

 

p1180762

 

Praktična nastava u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić- novoj nastavnoj bazi Hrvatskog katoličkog sveučilišta započet će već tijekom ove akademske godine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.