Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježena godišnjica otkrivanja spomen obilježja poginulim braniteljima Galdova!

7. godišnjica podizanja spomen obilježja

7. godišnjica podizanja spomen obilježja

Kod Društvenog doma u Galdovu obilježena je godišnjica otkrivanja spomen obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima s područja Galdova. U znak zahvalnosti za obranu domovine za koju su dali svoje živote, poginuli branitelji sisačkog naselja Galdovo prije sedam godina dobili su svoje spomen obilježje. Inicijativu za podizanje spomen obilježja pokrenuo je 2008.godine galdovački ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. U Galdovu živi oko 7 tisuća stanovnika, a velik dio njih priključio se obrani domovine u prvim danima Domovinskog rata. Josip Brodarac, predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Galdovo 1990. naglasio je kako ovakvim obilježavanjem nastoje očuvati sjećanje na poginule branitelje te na povijest Domovinskog rata:

 

 

p1180687

 

Počast braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odao je i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Poklonivši se žrtvama, župan je podsjetio da je i naselje Galdovo, iako nije bilo na prvoj liniji obrane, također bilo izloženo granatiranju neprijateljske vojske kao i ostatak grada Siska:

 

 

p1180690

 

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća te zajedničke molitve kod spomen-obilježja, u crkvi Sv. Josipa Radnika u Galdovu služena je Sveta misa za poginule branitelje.

 

p1180681p1180704p1180695p1180698

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.