Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

5 zlatnih medalja za kutinske kickboksače!

U Prijedoru održan Kup nacija u kickboxingu

U Prijedoru održan Kup nacija u kickboxingu

U Prijedoru je održan Kup nacija  u kickboxingu. Natjecalo se 25 klubova s 251 natjecateljem. Kutinčani su ponovo žarili i palili, vođeni odličnom svjetskom prvakinjom Anamarijom Čvrk praktički su zdrobili svoju konkurenciju.

Izvrsna Anamarija Čvrk je u prvom kolu otrpjela nalet odlične Dženate Ljubijankić (KBK Zino Bihać) u prve dvije runde, da bi u treću rundu dominantno privela kraju i pobijedila s 3:0. U finalu je prekidom u drugoj rundi pobijedila Nikolinu Kojočić (KBK Velež-Nevesinje). S odličnim prikazanim borbama od stručnog kolegija natjecanja proglašena je najboljom juniorkom u disciplini low kick. S ovim natjecanjem zadržala je status nepobjedive u 2016 godini u tvrdim opcijama kickboxinga.


k-u2


Senior Ante Opačak nakon odlično odrađenog kutinskog turnira ponovo je vrlo pouzdana radio. U polufinalu svladao je Roberta Marksa (KBK Bušido Požega) s 3:0, dominirajuči u oštroj borbi tijekom cijelog meča. U finalu se očekivala izvrsna borba između njega i Nijaza Ljubijankića (KBK Zino-Bihać), ali zbog povrede rista stopala Ljubijankića nije došlo do borbe, te je Opačak dobio finale predajom. Proglašen je za najboljeg seniora u low kicku, za čega mu je pripao i poseban pehar.

Kutinski ‘Zmaj’ Gracia Marić morala se boriti u skupini više zbog nedolaska protivnica, i pokazala je da može i tu odraditi izvrsno natjecanje. U odličnoj borbi skupine -55kg u light contacte svladala je Lajlu Biščević (TKD Galaja-Sanski Most) s 3:0. Borba je bila izuzetno napeta, što ju je činilo vrlo zanimljivom do samoga kraja.

Doris Magdić starija kadetkinja +65 kg ulazi svoju vrlo dobru formu. U dvije discipline LK i LC dominantno je pobijedila svoju protivnicu Adnu Behrem u kategoriji starijih kadetkinja.

U kategoriji djece-limačice, Anđelina Filipović nije imala protivnice u skupini – 28kg,te je nastupila u skupini -32kg što je za nju bilo daleko teže, ali je u izvrsnoj dječjoj borbi pokazala pokaza da izvrsno za svoju dob poznaje tehniku s kojom je u finalu apsolutno nadvladala svoju protivnicu sa 7:1.

Kutinjane sada očekuje  županijsko prvenstvo za mlađe kategorije i ‘Croatia Open’ u Zagrebu 17.12.2016 sa čime će završiti i sezona natjecanja u kojoj su Kutinjani bili super uspješni.


 Izvještaj pripremio: Josip Cerovec, trener


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.