Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan predvodio izaslanstvo SMŽ u Koloni sjećanja!

Na putu prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Na putu prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Današnji datum, 18. Studeni, Hrvatski sabor odredio je kao dan sjećanja na žrtvu Vukovara. 29. Listopada 1999. godine donesena je  Odluka o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Tog se dana prisjećamo trenutaka i događaja prije 25 godina. Nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Vukovar je danas simbol otpora srpskoj agresiji, simbol Domovinskog rata i simbol obrane te se diljem cijele Hrvatske paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odaje počast svim poginulima i stradalima.

U Koloni sjećanja ulicama Grada heroja koja je, prema procjenama, okupila nekoliko desetaka tisuća ljudi, sudjelovalo je i izaslanstvo Sisačko- moslavačke županije predvođeno županom Ivom Žinićem:

 

 

U vukovarskoj koloni koračao je i dožupan Marin Piletić:

 

 

Kolona sjećanja kreće se gradskim ulicama na putu dugom oko 5,5 kilometara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na ubijene, poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.