Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Započeo projekt Povjetarac – Bonaca – 7.dio!

Posvećen medijaciji – mirnom rješavanju sporova

Posvećen medijaciji - mirnom rješavanju sporova

Projekt Povjetarac- Bonaca- 7.dio danas je započeo s provedbom u prostorijama udruge Novi svijet. Nakon što je prve četiri godine bio posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja, prije tri godine u udruzi Novi svijet, organizatoru programa, odlučili su se usmjeriti na uži dio te prevencije- medijaciju.

Lidija Tomljenović Kovačić, predsjednica udruge Novi svijet:

 

 

U ovogodišnjem programu Bonace sudjeluju učenici šestih razreda nekoliko osnovnih škola- OŠ Viktorovac iz Siska, OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice, OŠ Ivane Brlić- Mažuranić iz Ogulina te OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela. Projekt Bonace provodi se prema licenciranom programu Maje Uzelac, ovogodišnje dobitnice Godišnje nagrade za medijatora u Hrvatskoj i stručne suradnice udruge Novi svijet. Prvi korak u projektu je edukacija nastavnika i pedagoga iz navedenih škola o samom postupku medijacije:

 

 

p1180547

 

Voditeljica projekta Suzana Telar, učiteljica miriteljica, istaknula je kako je medijacija u Hrvatskoj još uvijek, nažalost, u povojima:

 

 

Martina Jenik Plivanović, stručna suradnica pedagoginja u OŠ Josipa Zorića u Dugom Selu, kroz vlastito je radno iskustvo prepoznala potrebu uvođenja medijativnog sustava u školski program:

 

 

Progam Bonaca financiran je sredstvima Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

 

p1180549


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.