Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Uspješna suradnja Grada Popovače i INE d.d. u 2016.!

5 projekata sponzoriranih s 55 tisuća kn

5 projekata sponzoriranih s 55 tisuća kn

Kod naftnog bunara Martin u Ciglenici u utorak, 28.studenog održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni projekti koje je INA – Industrija nafte d.d. sufinancirala u 2016. godini na području Grada Popovače. Naftni bunar Martin projekt je koji INA d.d. sponzorira već nekoliko godina, a ove je godine u potpunosti završen izgradnjom drveno-kamene konstrukcije, tj. tornja za vađenje nafte i uređenjem okna bunara.

Sljedeći sufinancirani projekt je obilježavanje naftnog polja Stružec u Osekovu. Lokacija obilježavanja važna je, jer je u bušotini Osekovo – 2(O-2) potvrđeno postojanje ugljikovodika što je dalo osnovu za daljnja bušenja na temelju kojih je pronađeno naftno polje Stružec 1957. godine, a koje je jedno od najstarijih i najvećih naftnih polja u Hrvatskoj te je i dan danas u proizvodnji. Treći projekt dovršetak je projekta izgradnje školskog športskog igrališta za učenike Potoka koji će unaprijediti kvalitetu održavanja nastave tjelesnog odgoja učenika Područne škole Potok. Jedan od najvažnijih projekata je izgradnja osmatračnice za ptice u Parku prirode Lonjsko polje u Osekovu, objekta koji predstavlja sastavni dio inicijative obogaćivanja turističke ponude Lonjskog polja odnosno Grada Popovače, a služit će za razgledavanje Parka odnosno ptica koje ovdje obitavaju, poput roda, čaplji, orlova, štekavaca i ostalih.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković zahvalivši se INI d.d. na dosadašnjem sudjelovanju u razvoju popovačkog kraja izrazio je nadu kako će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti:

 

 

press-ina-12

 

Posljednji projekt koji je INA d.d. sufinancirala u 2016. godini je pomoć u održavanju manifestacije Voloderska jesen koja njeguje berbene običaje, vinsku tradiciju i kulturnu baštinu.

Uz ovih pet sponzoriranih projekata u iznosu od 55 tisuća kuna INA d.d. donirala je i sredstva za obilježavanje Dana grada Popovače i blagdana sv. Alojzija Gonzage u iznosu od 2 tisuće kuna, kao i za projekt Dječjeg vrtića Popovača ‘Recikliranje-otpad nije smeće’ u iznosu od 4 tisuće kuna, javlja popovaca.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.