Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak dobiva novu javnu rasvjetu!

Nove LED lampe rezultirat će uštedama preko 85%

Nove LED lampe rezultirat će uštedama preko 85%

Siščanima dobro poznat problem loše i nepotpune javne rasvjete za godinu bi dana trebao postati prošlost. Ugovor o poboljšanju energetske učinkovitosti javne rasvjete  grada Siska kojim će cjelokupna gradska rasvjeta biti zamijenjena novim LED lampama potpisali su gradonačelnica i direktor tvrtke LED Elektronika d.o.o. Ovime će Sisak, istaknula je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, postati prvi grad ove veličine u Hrvatskoj u kojemu će sva javna rasvjeta biti zamijenjena LED lampama.

 

 

Zamjena rasvjete bit će dovršena unutar roka od godinu dana, a vrijednost projekta iznosi 28 milijuna kuna s PDV-om. Taj iznos isplatit će se iz ostvarenih ušteda za potrošenu električnu energiju tijekom sljedećih 6 godina:

 

 

p1180589

 

Put do potpisivanja ugovora nije bio nimalo jednostavan. Nakon što su u Gradu donijelu odluku o započinjanju projekta, susreli su se s brojnim preprekama:

 

 

Na natječaju na koji se javilo pet tvrtki najpovoljnijom je ocijenjena ponuda tvrtke LED Elektronik d.o.o. Kako je otkrio direktor Vladimir Golenić, radi se o tvrtki koja sama proizvodi sve komponente LED rasvjete, bez ijednog dijela iz uvoza. Također je otkrio i kolike su uštede predviđene za Grad Sisak:

 

 

p1180590

 

O inovativnosti projekta u koji se upustio Grad Sisak govore i reakcije potencijalnih partnera. Kontakti, navela je gradonačelnica, postoje s nekoliko gradova, tijela državne uprave te jednom razvojnom regionalnom agencijom. Svi su oni pokazali interes za preuzimanjem sisačkog know- howa i to jasno govori da i Sisak može biti predvodnik u određenim stvarima, naglasila je gradonačelnica.

 

p1180584p1180585

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.