Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radovi na čvoru A3 kod Lipovljana

Veliki gospodarski značaj za općinu

Veliki gospodarski značaj za općinu

Započeli su radovi na asfaltiranju prometnice  prema izlazno – ulaznom čvora na autocestu A3 kod Lipovljana. Radovi na trasi prometnice koja prolazi kroz Poduzetnički zonu u Lipovljanima traju od početka ove godine, a nakon što je izgrađena potrebna infrastruktura, nogostup, dva kružna toka, završetak radova na nadvožnjaku preko auto ceste,  predviđen je za narednu godinu.

 

lipovljani3_

 

Kako je rekao Mario Ribar, općinski načelnika, izgradnja ove prometnice ima veliki značaj u gospodarskom smislu za Općinu Lipovljani, kao i za razvoj turizma, zbog najbližeg ulaza u Park prirode Lonjsko polje.

 

lipovljani2_

 

– Realizaciju izlazno ulaznog prometnog čvora priželjkujemo niz godina, a kako prometnica  prolazi kroz lipovljansku Poduzetničku zonu, sve je potaknulo i interes poduzetnika, potencijalnih investitora što je i naznake otvaranja novih radnih mjesta. Već ovaj tjedan održali  smo radne sastanke s ulagačima gdje smo im izložili naše planove i pokazali napredak radova u zoni, sa zadovoljstvom ističe načelnik Mario Ribar

 

 

Poduzetnička zona prostire se na 120 hektara površine i nalazi se u državnom vlasništvu, a 12 hektara koje je općinsko vlasništvo, u potpunosti je opremljeno i spremno za ulagače i gradnju poslovnih objekata.

 

lipovljani5_

 

Gradnja prometnice i izlazno ulaznog čvora, do sada je najveća investicije na području Općine Lipovljani, iznosi nešto više od 45 milijuna kuna, sredstava koja su u potpunosti osigurale Hrvatske auto ceste. Izvođač radova je Strabag i partneri.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.