Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Nasilje nad ženama na području SMŽ u odnosu na lani u porastu!

Najveći problem i dalje predstavlja financiranje skloništa za žrtve

Najveći problem i dalje predstavlja financiranje skloništa za žrtve

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Sisku je obilježen javnom akcijom na Gradskoj tržnici Kontroba. U organizaciji Policijske uprave Sisačko- moslavačke i Centra za žene Adela građanima su se dijelili edukativni letci kojima se upozoravalo na probleme s kojima se suočavaju žene žrtve nasilja. U odnosu na lani, ove je godine zabilježen porast broja žena koje u Centar za žene dolaze po savjete i pomoć. Kako kaže Marijana Kovačević, predsjednica Centra za žene Adela, uz fizičko nasilje koje je otprilike na istoj razini, ove je godine došlo do velikog povećanja psihološkog te ekonomskog nasilja. Nažalost, rad Centra otežavaju i oni koji ne bi smjeli:

 

 

??????????

 

Timovi, sastavljeni od predstavnika raznih državnih institucija, osnovani su sa ciljem povezivanja institucija s nevladinom organizacijom koja radi na pomoći ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja, a sve kako bi se najteži slučajevi obiteljskog nasilja mogli što prije riješiti:

 

 

??????????

 

Žene i djeca u Adelinom tajnom skloništu za žrtve obiteljskog nasilja ostaju najviše do godinu dana:

 

 

??????????

 

U tajnom skloništu trenutno boravi 13 žena i djece. Prema odluci Ministarstva socijalne politike i mladih s početka ove godine maksimalan kapacitet ubuduće će iznositi 15 osoba. Obzirom da najveći problem Centra i skloništa i dalje predstavlja nedovoljno financiranje, kako će se i s kojim sredstvima djelatnici brinuti za žrtve, ostaje upitno. Ono što nije upitno jest potpora Grada Siska, poručio je Marko Krička, dogradonačelnik Siska:

 

 

??????????

 

Kao i prethodnih godina Policijska uprava Sisačko- moslavačka u narednih će 15 dana u svezi ove teme intenzivirati svoje aktivnosti i putem informativnih postava i predavanjima na otvorenim prostorima i školama diljem naše Županije upoznavati građane i učenike o ovom problemu.

 

????????????????????

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.