Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Grad Sisak osigurao 44 pomoćnika u nastavi za 44 učenika s teškoćama u razvoju!

Treću školsku godinu zaredom

Treću školsku godinu zaredom

Na završnoj konferenciji projekta „Rukom pod ruku- faza II“ održanoj u prostorijama Osnovne škole Braća Bobetko istaknuto je kako je projekt ispunio svoje ciljeve te kako se može smatrati uspješnim. Vrijednost projekta kojim su osigurana 44 pomoćnika u nastavi za 44 učenika s teškoćama u razvoju u osam osnovnih škola s područja grada Siska iznosi milijun i 835 tisuća kuna. Od tog iznosa 148 tisuća i 664  kune osigurao je Grad Sisak, dok ostatak čine bespovratna sredstva. Treća je ovo godina kako se projekt provodi, a u te su tri godine projektom bila obuhvaćena 134 učenika iz sisačkih osnovnih škola. Time je Grad Sisak, kaže Julije Katančević, direktor Sisak projekata, postao jedan od najuspješnijih gradova u državi po tom pitanju:

 

 

p1180428

 

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako je ovaj projekt pozitivna priča koja simbolizira uspjeh na nekoliko razina:

 

 

p1180431

 

Osnovna škola Braća Bobetko ove godine slavi 50 godina od izgradnje školske zgrade. U odnosu na početne godine, broj učenika danas je znatno manji- njih tek oko 480. S druge strane, ulaganja u školsku opremu i ljudski kadar su redovita i značajna. Dokaz tomu je, uz 10 pomoćnika u nastavi zaposlenih temeljem ovog projekta, i novouređeni produženi boravak koji je nedavno otvoren, a kojeg je gradonačelnica danas obišla. Ravnateljica Osnovne škole Braća Bobetko Marica Radojčić:

 

 

p1180427

 

Miša Majkić Muhčević kao pomoćnica u nastavi s malenom Matejom radi drugu godinu zaredom i to na svim predmetima. Mateja otežano prati nastavu, ali zahvaljujući radu sa svojom pomoćnicom napredak je itekako vidljiv:

 

 

p1180441p1180445

 

Projekt „Rukom pod ruku- faza II“ trajat će do kolovoza 2017.godine.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.