Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dumbović u saborsku proceduru uputio Prijedlog izmjena zakona o područjima od posebne državne skrbi!

Odnosi se, između ostalog, na Hrvate s Kosova i iz BIH

Saborski zastupnik Darinko Dumbović u saborsku je proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o područjima od posebne državne skrbi kojim bi se, između ostalog, trebale urediti obaveze države i lokalne samouprave prema naseljenicima- Hrvatima iz Bosne i Hercegovine i Kosova. Radi se o ljudima koji već nekoliko godina, neki i po 10 ili 20 godina, žive u prognaničkom naselju Mala Gorica, a uskoro bi se trebali preseliti u novo stambeno naselje Dumače.

Gradonačelnik Petrinje naglasio je kako se nada da će izmjene zakona biti prihvaćene u obliku u kojem su predložene, ali je također izrazio spremnost na razgovor o mogućim prilagodbama:

 

 

Dumbović je ocijenio kako je nedopustivo da iznos koji se dosad izdvajao za skrb o tim obiteljima, a koji se kretao oko 2 milijuna kuna i dolazio je iz državnog prračuna, sada padne na leđa lokalne samouprave, odnosno grada Petrinje. „Mi ta sredstva u proračunu nemamo i bez pomoći države neće biti moguće omogućiti tim ljudima kvalitetnu budućnost“, poručio je Dumbović.

Predložene promjene Zakona još je prije šest mjeseci inicirao Radimir Čačić, ali ih tadašnja vlada ih nije prihvatila.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.