Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Besplatni tretmani logopeda u Novskoj

Kroz tretmane godišnje prođe oko osamdeset djece

Kroz tretmane godišnje prođe oko osamdeset djece

Sve veći broj djece ima jezično govorne poteškoće, najčešće je to nepravilno  izgovaranju nekih slova, a primjete li se na vrijeme ove poteškoće i uključili se dijete u logopedski tretman, napredak je primjetljiv za relativno kratko vrijeme ističe  Daliborka Jandroković, magistra logopedije.

 

logoped1_231116

 

Poteškoće najčešće nastaju  radi smanjenje komunikacije, prvenstveno između roditelja i djece

 

 

U Gradskom društvu Crvenog križa Novske program logopedije za djecu s govornim poteškoćama  provodi se 14 godina, a kroz tretmane godišnje prođe oko osamdeset djece, kako je prigodom prezentacije rada logopeda rekao  Zoran Prpić, ravnatelj novljanskog Crvenog križa. Kaže da na tretmane djeca dolaze utorkom i srijedom, a svi tretmani su besplatni.

 

 

Istaknuta je i važnost ustanova, Dječjeg vrtića i Osnovne škole, ali i zaključeno kako u odnosu na potrebe nema dovoljnog broja logopeda, potrebe za tim zvanjem ima, no kako je rečeno, malo se srednjoškolaca upisuje na fakultet logopedije.

Po programu logopeda novljanski Crveni križ je poseban, rijetka ga društva Crvenog križa redovito provode. Važnost programa prepoznali su i lokalne samouprave, pa rad logopeda financiraju Grad Novska, Općine Jasenovac i Lipovljani. Kako ističe Vedran Mihaljević, zamjenik gradonačelnika, iz proračuna za rad logopeda za narednu godinu izdvojeno je 36 tisuća kuna, a 370 tisuća kuna dobiva i Gradsko društvo Crvenog križa Novske za druge djelatnosti.

Programa logopeda u Gradsko društvo Crvenog križa Novske prije nekoliko godina prepoznala je i Međunarodna federacija Crvenog križa te je za tretman govornih poremećaja kod djece poklonila i poseban aparat.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.