Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji otvoren Edukacijski centar poduzeća Privreda

Sa ciljem edukacije o tehnološkoj obradi vode

Sa ciljem edukacije o tehnološkoj obradi vode

Edukacijski centar petrinjske Privrede otvoren je danas u Peckom kod Stare strojarne. Otvorenjem ovog centra Petrinja se, uz sada već svjetski poznati sustav za ultrafiltraciju, pozicionirala kao svojevrsni centar znanja i izvrsnosti u kategoriji tehnološke obrade vode za ljudsku potrošnju. O važnosti odabira prikladne i suvremene tehnologije u procesu obrade vode više je rekao prof.dr.sc. Ivan Mijatović s Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta:

 

 

Bez edukacije nema napretka, poručio je prof. dr. sc. Damir Brđanović iz UNESCO-ovog Instituta za edukaciju o vodi napomenuvši kako bi petrinjski sustav otpadnih voda u budućnosti trebao biti nadograđen tehnologijom za obradu mulja:

 

 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović istaknuo je dugoročni značaj danas otvorenog edukacijskog centra:

 

 

p1170639

 

I Sisačko- moslavačka županija podupire ovakve iskorake u primjeni najmodernije tehnologije, naglasila je Sisačko- moslavačka dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević. „Nadam se da je ovo početak i da će u budućnosti cijela županija moći pratiti Petrinju u uvođenju novih tehnologija za obradu vode”, rekla je Sinjeri Ibrišević i podsjetila da će koristi od ultrafiltracijskog vodnog sustava u Petrinji imati i stanovnici Općine Lekenik:

 

 

p1170642

 

Edukacijski centar poduzeća Privrede bit će otvoren za suradnju s gradovima i općinama Sisačko- moslavačke županije, ali i Hrvatske i svijeta.

 

p1170628p1170637

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.