Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Skupština će održati tematsku sjednicu posvećenu opstanku Rafinerije Sisak

Ustanovljena je i Povelja zahvalnosti

Ustanovljena je i Povelja zahvalnosti

Na današnjoj sjednici Skupštine županijski vijećnici jednoglasno su prihvatili Zaključak o održavanju svoje tematske sjednice posvećene opstanku Rafinerije nafte Sisak. Kako je objasnio Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić, nedavni postupak mađarskog MOL-a koji je 600 tona sirove nafte umjesto u Sisak poslao na preradu u Rijeku, nedopustiv je čin. Protiv takvog ponašanja koje ide na štetu nacionalnih interesa borit ćemo se svim pravnim sredstvima, naglasio je župan:

 

 

p1170744

 

Poziv za sudjelovanje na tematskoj sjednici Skupštine uputit će se i predsjedniku Vlade te ministru gospodarstva, najavio je župan te ujedno izrazio nadu da će nova Vlada prihvatiti još jedan njegov poziv- onaj o održavanju jedne od Vladinih sjednica u Sisku. Jedina točka tada bi bila razvoj gospodarstva u Sisačko- moslavačkoj županiji:

 

 

Tijekom aktualnog sata  HDZ-ovog Darka Weissa zanimali su konkretni rokovi izgradnje Središnjeg paviljona sisačke bolnice . Župan Žinić je podsjetio kako je idejni projekt Središnjeg paviljona napravljen još 2012. godine:

 

 

p1170751

 

Weiss je, kao član Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Sisak, upozorio i na kontinuirani problem nedostatka mjesta u Domovima za starije diljem županije, te pitao u  kojoj je  fazi izgradnja Doma umirovljenika u Glini:

 

 

Dodajmo još kako je na današnjoj sjednici Županijske skupštine jednoglasno usvojena Odluka o dodjeli Povelje zahvalnosti za predano i požrtvovno djelovanje u organiziranju i izvođenju obrane na području Sisačko- moslavačke županije u Domovinskom ratu od 1991. godine. Povelja zahvalnosti usvojena je na prijedlog župana Ive Žinića, a zamišljena je kao priznanje zaslužnim građanima i organizacijama na doprinosu u organiziranju obrane u Domovinskom ratu. Dodijelit će se 18. listopada na Dan branitelja Sisačko- moslavačke županije, a ovogodišnji dobitnici isključivo su vojne i policijske postrojbe.

 

p1170733


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.