Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dobrović: Rafinerija Sisak se ne gasi, radna mjesta imaju tradiciju i potencijal!

Sa izvanredne tiskovne konferencije ministra Slavena Dobrovića

“RafinerIja Sisak se ne gasi. Ona predstavlja veliku tradicijsku vrijednost i ima veliki potenicjal vezano za stručna radna mjesta. Rekao je ovo na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović. Gašenje radnih mjesta nije rješenje i država će nastojati iskoristiti taj potencijal. Rješavanje ovog pitanja je za najvišu državnu razinu”, izjavio je Dobrović.

 

dobrovic

 

Izvanrednoj tiskovnoj konferenciji prethodila je niz izjava , a počelo je u Saboru.

Bivši  Mostov ministar gospodarstva, zastupnik Tomislav Panenić, zatražio je stanku na današnjoj sjednici Sabora kako bi upozorio na odnos INA-e i MOL-a. Izjavio je kako uznemiruju izjave čelnika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija kako će MOL grupa slijediti svoj poslovni put s INA-om ili bez nje.

Prenio je izjavu Hernadija koji priznaje da se loše upravljalo INA-om. “Sada MOL pokušava do odluke Arbitražnog suda implementirati svoju strategiju rada što uključuje prestanak rada rafinerije u Sisku i maksimalno odugovlačenje modernizacije rafinerije u Rijeci. Bojim se da je to stvaranje pretpostavki da se na kraju zatvore i jedna i druga, rekao je jutros Panenić.

Potom je  komentirajući Panenićeve najave da bi mogle biti ugašene rafinerije i u Sisku i u Rijeci  resorni ministar Slaven Dobrović kazao  kako “idemo prema postfosilnom društvu i neminovno dolazi do toga da se neki kapaciteti moraju ugasiti . Ova izjava izazvala je buru u medijima i naslovnice kako je Dobrović  potvrdio da se Rafinerija u Sisku gasi. Predrag Sekulić, Koordinator Stožera za obranu Rafinerije i i očuvanje radnih mjesta o prvoj Dobrovićevoj izjavi

 

 

Je li Mol toliko moćan ili mi imamo toliko ‘kilave’ političare da ne mogu izboriti naše interese”, upitao je Sekulić. Tvrdi kako oni neće dozvoliti odvoz nafte iz rafinerije Sisak jer za to, kaže – nema razloga. “Poslovni rezultati rafinerije su pozitivni i zahtjevamo onsenzus političara oko ovog pitanja”, rekao je Sekulić

Ranije izjave resornog ministra komentirao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

A na novinarski upit  koji je vremenski rok za rješenje tih problema Slaven Dobrović je kazao. “Radi se o tjednima i mjesecima”. “Ono što je važno za sve ljude u okrugu – radna mjesta se neće gasiti”, naglasio je. Kazao je i kako je ranije govoreći o postfosilnom društvu govorio o desetljećima.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.