Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Predstavljen proracun.sisak.hr!

Sudjelujte i vi u kreiranju proračuna Grada Siska!

Sudjelujte i vi u kreiranju proračuna Grada Siska!

Aplikacija Moj gradski proračun, internet stranica putem koje i građani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska, predstavljena je danas na konferenciji za novinare. Aplikacija predstavlja logičan korak u procesu nastojanja da se rad gradske uprave učini transparentnijim i otvorenim za prijedloge građana, procesu koji je započeo u ljeto 2013., istaknula je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček:

 

 

Aplikacija je po mnogočemu jedinstvena u Hrvatskoj. I neki drugi gradovi svojim građanima omogućuju aktivno sudjelovanje u kreiranju gradskog proračuna, ali niti jedan on njih nije ostvario toliku razinu funkcionalnosti i jednostavnog pristupa kao što je ostvario Grad Sisak kroz ovu aplikaciju, naglasio je Silvio Guček, jedan od autora aplikacije:

 

 

Gradonačelnica je posebno ponosna na činjenicu da su aplikaciju u potpunosti osmislili i izradili sisački inovatori i poduzetnici:

 

 

Konferenciji je prisustvovao i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Ivica Rendulić koji je najavio kako će se sjednica Predsjedništva Gradskog vijeća na temu Prijedloga proračuna za 2017. godinu održati 7.studenog.

 

p1180094

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.