Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

O asfaltiranju dionice Pokupsko-Vratečko

SMŽ podupire ovu inicijativu

SMŽ podupire ovu inicijativu

Na poziv Božidara Škrinjarića, načelnika Općine Pokupsko u zagrebačkoj županiji u Pokupskom je jučer održan sastanak o investicijskom održavanju prometnica. Sastanku je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

pokupsko1

Općina Pokupsko je 2015. godine, zajedno sa Zagrebačkom i Sisačko-moslavačkom županijom i gradovima i općinama u njihovu sastavu Velikom Goricom, Glinom, Siskom, Kravarskim, Lekenikom i Pisarovinom, te gradom Karlovcem pokrenula inicijativu za asfaltiranje dijela državne ceste D-36 Karlovac-Sisak (od Pokupskog do Vratečkog) i modernizaciju državne ceste D-31 Pokupsko-Velika Gorica. Inicijativi se sad pridružila i Karlovačka županija.
Iako su bili pozvani, sastanku se nisu odazvali predstavnici Hrvatskih cesta, pa su nazočni zaključili kako svoje stavove moraju još jednom uobličiti u dopis koji će naći put i do Hrvatskih cesta i do resornog ministarstva.
Cesta od Pokupskog do Vratečkog je vjerojatno jedina neasfaltirana državna cesta u Republici Hrvatskoj, dok su na cesti Pokupsko Velika Gorica problem klizišta koja ugrožavaju sigurnost prometovanja.
Župan Žinić je rekao kako Sisačko-moslavačka županija čvrsto podupire ovu inicijativu, jer ceste, kvalitetne ceste, znače opstanak života u Pokuplju i omogućuju razvoj turizma, što je jedna od strateških odrednica Županije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.