Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Mališani za svoj veliki rođendan

Sretan rođendan Petrinjčica!

Sretan rođendan Petrinjčica!

„Naš vrtić slavi šezdeset godina. To je jaaako puno svjećica. Da ih sve zapalimo, morali bismo zvati vatrogasce“, rekla je Mea, mala voditeljica večeri koja je posjetiteljima objasnila da su za proslavu rođendana, osim torte potrebni i pokloni, ali najviše od svega – prijatelji.

 

torta ravnateljica-natasa-vidovic

 

Upravo su prijatelji iz Dječjeg vrtića Glina, skupina Bubamare, otvorili proslavu poklonivši svojim petrinjskim vršnjacima dvije plesne točke i čestitku : „Sretan rođendan Petrinjčica“! U sklopu programa prikazan je i kratki film o povijesti Dječjeg vrtića Petrinjčica od 1956. godine kada je osnovan pa sve do današnjih dana.

„Meni je drago što je to šezdeset godina predanosti odgojitelja i svih djelatnika koji su stvarno utkali svaki dio svog života da bi ovaj vrtić radio i da bi opstao ovakav kakav je. Drago mi je što naš vrtić uvijek slavi rođendan u tjednu u kojem se obilježava i Dječji tjedan“, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica, Nataša Vidović .

 

dv-petrinjcica-2 dv-bubamara-glina-2

 

Vidović je podsjetila kako Vrtić Petrinjčica djeluje na četiri lokacije:

„Trenutno zbog energetske obnove našeg objekta imamo i petu lokaciju koja je privremena. To možemo reći da nam je jedan od najljepših poklona ove godine. Svi se nadamo i veselimo se novom prostoru koji će biti stvarno visokog standarda. Naši odgojitelji će konačno imati stvarno one uvjete koje zaslužuju, a djeca siguran i prelijep prostor za boravak i igru“, rekla je ravnateljica Vrtića koji ove godine na četiri lokacije pohađa 340 mališana.

„Činjenica je da imamo veliki problem sa smještajnim kapacitetima. Mi se iskreno nadamo da ćemo u vrlo kratkom roku to uspjeti riješiti. Postoji projekt proširenja na Češko Selo. Veselimo se tome. Htjeli bismo zadovoljiti sve potrebe naših korisnika i na kraju stvoriti one pedagoške standarde kojih se i trebamo pridržavati po Zakonu o predškolskom odgoju“, rekla je Vidović, zahvalivši djelatnicima vrtića na trudu koji ulažu svih ovih godina.

„Trenutno imamo pedeset djelatnika, od toga trideset odgojitelja, imamo višu medicinsku sestru, pedagoga, ekonoma, domara, referenta zaštite na radu, računovodstvo, tajništvo, spremačice i naravno, nikako ne smijem zaboraviti kuhare koji su nam isto tako važni“, kazala je Vidović.

 

dumbovic

 

Djelatnicima i polaznicima Dječjeg vrtića Petrinjčica, značajni jubilej čestitao je i gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović.

„Možemo reći da šezdeset godina predstavlja ozbiljne godine, ali nikada nisu proslavljene uz više veselja i radosti. Ova djeca pokazuju da osmijeh na njihovu licu i sve ono što oni žele pružiti, što su pokazali upravo kroz večerašnji program, je upravo jedna velika radost“, rekao je gradonačelnik. Pohvalio je trud odgojiteljica, ravnateljice, roditelja i svih koji su dali svoj obol i večerašnjoj priredbi i radu petrinjskog Vrtića.

„I na ovaj način pokazujemo da su nama u ovom gradu djeca važna.Za djecu moramo odgovorno raditi i truditi se. Oni će to prepoznati i bit će to kruna onoga što želimo postati – Grad prijatelj djece“, rekao je Dumbović. Podsjetio je kako je kroz energetsku učinkovitost u vrtić uloženo 5 milijuna kuna.

„Napravljena su i tri dječja igrališta. Idemo u obnovu još jednog vrtića. Ishodili smo prenamjenu dozvole u Češkom Selu gdje ćemo uložiti još oko pet milijuna kuna. Što god uložimo više u našu djecu, to nije bačen novac. To je najveća vrijednost koju jedan grad može imati. I ova prepuna dvorana  koja nikada do sada nije bila ovako puna, pokazuje da Petrinja s pravom može reći da je grad prijatelj djece i da budućnost našeg grada sigurno neće biti upitna“, kazao je petrinjski gradonačelnik.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.