Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Mali Petrinjci na edukativnoj radionici učili o zdravoj hrani!

U sklopu Dječjeg tjedna

U sklopu Dječjeg tjedna

Drugog dana Dječjeg tjedna u petrinjskom Strossmayerovom šetalištu održana je radionica „Zajedno kuhajmo zdravo“. Od ranog jutra u ugodnom ambijentu središnjeg petrinjskog parka djeca iz osnovnih i srednjih škola, njihovih odjeljenja za djecu s posebnim potrebama te mališani iz vrtića Petrinjčica marljivo su pripremala zdrave i kreativne obroke. Tako pripremljene obroke potom su dijelili građanima koji su ih sa zadovoljstvom kušali. Djeci se ubrzo po otvaranju radionice pridružio i gradonačelnik Darinko Dumbović, pokrovitelj Dječjeg tjedna:

 

 

p1170586

 

Poruka Dječjeg tjedna, koji se u Petrinji organizira već desetak godina, sažeta je u rečenici „Ljubav djeci prije svega“. Upravo je ta ljubav bila motiv gradskoj vlasti da krene u borbu za titulu Grad- prijatelj djece, naglašava Dumbović:

 

 

p1170573

 

Suorganizator današnje edukativne radionice bio je centar Humanika, udruga čiji su se članovi posvetili promoviranju zdravoj prehrane, prije svega kod djece i mladih. Predsjednica Centra Marina Kušan Hadžić:

 

 

p1170579

 

U jelovnicima većine djece danas prevladava brzo pripremljena hrana s puno šećera i nezdrave masnoće. Da i zdrava hrana poput slanutka i graška može biti prihvaćena pokazala je današnja radionica u kojoj su prevladavale ne tako česte namirnice:

 

 

p1170577

 

Dječji tjedan nastavit će se i sutra kada će Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj otvoriti vrata građanima i upoznati ih sa svojim radom dok će se nakon toga održati radionica za djecu s teškoćama u razvoju.

 

p1170559p1170575p1170561p1170567

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.