Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

From local to global

Projekt za hrvatske i norveške mlade poduzetnike

Projekt za hrvatske i norveške mlade poduzetnike

Grad Kutina sa partnerima, Razvojnom agencijom Mrav d.o.o. i državnom agencijom Innovation Norway iz Norveške provodi projekt pod nazivom „From local to global – development economy cooperation of young entrepreneurs from Republic of Croatia and Kingdom of Norway“ odobren od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za financiranje bilateralnih aktivnosti iz Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Projektne aktivnosti financirane su iz Fonda za bilateralne odnose, a ukupna vrijednost projekta je 32.812,00 € (bespovratna sredstva u 100% iznosu). Razdoblje provedbe aktivnosti je od 01. rujna 2016. do 31. ožujka 2017.

 

2610-from-local-to-global-u3

 

Cilj projekta je doprinijeti većoj koheziji između hrvatskih i norveških mladih poduzetnika s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te usmjerenost na internacionalizaciju, prijenos znanja, umrežavanje i promicanje te osnaživanje bilateralne suradnje u Norveškoj i Hrvatskoj. Sudionici u projektu su: poduzetnici i  predstavnici potpornih institucija i gradova uključenih u projekt. Rezultati projekta su bazirani na stvaranju bilateralne suradnje i jačanju odnosa između Hrvatske i Norveške.

U sklopu raspisanog Javnog poziva za poduzetnike za sudjelovanje na Studijskom posjetu u Oslo, Kraljevinu Norvešku u razdoblju od 24. listopada do 28. listopada 2016. godine prema uvjetima Javnog poziva odabrana su 13 predstavnika privatnog i javnog sektora od kojih je 8 kutinskih poduzetnika. Studijski posjet traje 5 dana u okviru kojih se održavaju različite poduzetničke edukacije i posjeti lokalnim poduzetnicima, tvrtkama i poduzetničkim potpornim institucijama u Oslu.

Ovaj projekt je temelj za stvaranje nove generacije mladih poduzetnika te poticaj za širenje i internacionalizaciju u druge države. Kvalitetna suradnja s drugim državama svakako unapređuje poduzetničko okruženje i klimu u Gradu Kutini te na taj način potiče poduzetnike da se i dalje nastave širiti i razvijati. Jedan od glavnih prioriteta Grada Kutine je jačanje poduzetništva te konkurentske sposobnosti gospodarskih subjekata. Grad Kutina i Razvojna agencija Mrav d.o.o. kao potporna institucija poduzetnika uvidjeli su potrebu za ovakvim projektima te će i u budućnosti nastaviti osluškivati potrebe poduzetnika te ih uključivati u nove projekte.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.