Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje

15. listopada, Prijamni centar Repušnica

15. listopada, Prijamni centar Repušnica

Ovog puta, putevi okusa i mirisa vodit će nas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnice na 1. Festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje.

U svom programu festival će obuhvatiti: izložbu gljiva, stručno predavanje o gljivama, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu najvećeg moslavačkog gljivarskog rižota, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara, izložbu fotografija, likovnu koloniju, kulturno-umjetnički program i gastronamske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti glazbeni nastup grupe Time-out.

U stručnom djelu programa predstaviti ćemo vrste gljiva i drugog živog svijeta (ptice, biljke) za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje, te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijela Slavonije, koje će po prvi puta biti označene karticom koja će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.

Navratite 15. listopada u 10:15 sati do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s nama naučite nešto novo o gljivama, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.

Cjelokupan program potražite na www.turizam-kutina.hr ili facebook stranici Turističke zajednice grada Kutine.



 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.