Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije uz predsjednicu Republike Hrvatske

U utorak od 14h

U utorak od 14h

Program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja ove će godine biti posebno svečan. 25. obljetnica organiziranja obrane na području Sisačko- moslavačke županije i formiranja prvih vojnih i policijskih postrojbi obilježit će se višednevnim programom koji počinje već danas u poslijepodnevnim satima. Sutra će se u sisačkom Domu za starije i nemoćne održati prigodni svečani program, dok će u vatrogasnom domu u Petrinji biti održan okrugli stol na temu „Uloga specijalnih jedinica policije OSA u ratnim operacijama i obrani RH na području Sisačko- moslavačke županije u vremenu od 1991.-1995.“ U nedjelju u Letovaniću bit će otkrivena spomen ploča u spomen na 25. obljetnicu gradnje pontonskog mosta, u tim danima životno važnog mosta za stanovnike Petrinje, Gline i Banovine. Što će se događati u utorak, na Dan hrvatskih branitelja otkrio je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Vrhunac svečanosti započet će u 14 sati kada će se na trasi od sjedišta Sisačko- moslavačke županije do Sisačke biskupije održati mimohod hrvatskih branitelja. Središnjoj svečanosti ispred zgrade Sisačke biskupije prisustvovat će i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović:

 

 

Župan je pozvao branitelje i građane da se odazovu na sve događaje, a pogotovo na središnji dio proslave:

 

 

Srećko Telar, ratni zapovjednik specijalne policije OSA Sisak tijekom mimohoda imat će ulogu zapovjednika počasnog postroja:

 

 

p1170777

 

Poželjno je da tijekom mimohoda, koji će prema očekivanjima organizatora okupiti od 500 do 1000 sudionika, branitelji na uniformama istaknu oznaku pripadajuće vojne postrojbe.  Najbitnije je ipak, napominje Telar, da dođe što više branitelja:

 

 

18. listopad kao Dan hrvatskih branitelja odabran je u spomen na pobjedu Hrvatske vojske koja je na taj dan 1991. godine zaustavila nadiranje neprijateljskih snaga u Novom Farkašiću. Bila je to pobjeda od velike važnosti jer je na taj način sačuvan dio strateški važnog teritorija preko rijeke Kupe.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.