Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan primio Alisu Zobel!

Jednu od 30 najboljih maturanata u Hrvatskoj

Jednu od 30 najboljih maturanata u Hrvatskoj

Alisu Zobel, sada već bivšu učenicu Srednje škole Tina Ujevića u Kutini i jednu od 30 najboljih maturanata u Hrvatskoj danas je u kratki posjet primio Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Zobel je nakon mature, na kojoj je iz sva tri obavezna predmeta- hrvatskog, matematike i engleskog jezika prikupila više od 97 od maksimalnih 100 bodova, upisala studij medicine u Zagrebu. Ove godine dobila je nagradu Zaklade Iskra, nagradu za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola s područja Sisačko- moslavačke županije, a posebne je uspjehe tijekom godina ostvarila na natjecanjima iz engleskog jezika.

„Alisa je u svom školovanju pokazala izvrsne rezultate, redovito je osvajala nagrade na državnim i županijskim natjecanjima, a ovaj uspjeh na maturi gotovo je jedinstven u našoj županiji“, rekao je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

P1160966

 

Župan je Alisi i njenim kolegama uputio i jednu zamolbu:

 

 

Alisa, kojoj je župan kao poklon uručio Rječnik standardnog hrvatskog jezika, u svojoj je zahvali pokazala da se radi o djevojci koja može biti primjer mladima:

 

 

P1160970

 

Ravnatelj Srednje škole Tin Ujević Jakov Novokmet u zadnjoj je godini ravnateljskog mandata i upravo se sprema u mirovinu. Danas, kada se osvrne na godine radnog vijeka, kaže da bi ponovno upisao isti fakultet i radio isti posao jer je rad s djecom najbolji posao na svijetu:

 

 

P1160972

 

Kako bi se takvi rezultati nastavili, potrebno je njegovati odnos između učenika, profesora i roditelja jer se tu nalazi ključ uspješnosti jedne škole, naglasio je ravnatelj Novokmet.

 

P1160968

 

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.