Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Uručeni ugovori o potporama za 16 turističkih poduzetnika

Vrijednost uručenih ugovora je 250 tisuća kuna

Vrijednost uručenih ugovora je 250 tisuća kuna

Poboljšati turističku ponudu Županije, učiniti ju nacionalno prepoznatljivom i privući veći broj turista na obiteljska poljoprivredna gospodarstva i druga turistička odredišta, ciljevi su na kojima aktualna županijska vlast radi od početka svog mandata. Jedna od mjera kojom bi se ti ciljevi trebali i ostvariti jest i županijska potpora u iznosu od 10, 15 i 20 tisuća kuna jednokratne pomoći. Na natječaj „Unaprjeđenje turističke ponude u Sisačko- moslavačkoj županiji“ javila su se 22 poduzetnika iz djelatnosti turizma i ugostiteljstva, a potpore su odobrene za njih 16. Ugovori o potporama dobitnicima su danas svečano uručeni u prostoru obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Ivica Dadović“ u Martinskoj Vesi. Njegov vlasnik Ivica Dadović otvorio je ovaj OPG 2008. godine, a nakon početnih nesigurnosti, poslovni su rezultati danas stabilni i pozitivni. Ipak, rezultati uvijek mogu biti bolji, kaže Dadović:

 

 

p1170255p1170248p1170239p1170231

 

Dadekova ribarska hiža gospodarski je objekt naslonjen na tradicijsku kuću i čini centar gastronomske ponude OPG-a Dadović. Dobivenu potporu u iznosu od 20 tisuća kuna Dadović planira iskoristiti upravo u poboljšanje ponude ove ribarske hiže:

 

 

Turizam i poljoprivreda strateške su grane gospodarskog razvoja naše županije, ističe Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić. Nažalost, dosad se ti veliki turistički potencijali nisu uspijevali iskoristiti na način koji bi donosio veće prihode turističkom sektoru županije. Kako bismo to promijenili, osmislili smo niz mjera, a jedna od njih je i ova potpora. Ona se možda čini mala, ali vjerujem da će ju njeni dobitnici znati maksimalno iskoristiti:

 

    

Vrijednost danas uručenih ugovora o potpori za turističku djelatnost u Sisačko- moslavačkoj županiji iznosi 250 tisuća kuna.

 

p1170230

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.