Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Udruga umirovljenika Sisak proslavila 70 godina djelovanja

Uz svečanu sjednicu

Uz svečanu sjednicu

Sisačka udruga umirovljenika svečanom je sjednicom obilježila 70 godina neprekidnog djelovanja. Udruga umirovljenika Sisak u svom članstvu ima oko 1000 članova aktivnih u nekoliko odijeljenja- od kulturnih i sportskih do onih posvećenih pomaganju kolegama s malim mirovinama. Tradiciju u trajanju od, sada već 70 godina, nastoje svakodnevno njegovati u ukupno 11 gradskih i prigradskih podružnica, kaže Zvonimir Žlof, predsjednik Udruge umirovljenika Sisak:

 

 

??????????

 

Za razliku od današnjeg okupljanja, ispunjenog pjesmom i plesom, prosječni dan u životu umirovljenika u Hrvatskoj nije tako veseo. Žlof kao najveći problem umirovljeničke populacije navodi niske mirovine koje često nisu dovoljne ni za podmirenje minimalnih troškova života:

 

 

70.obljetnicu rada umirovljenicima je čestitala i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček koja od početka svog mandata pridaje veliku važnost suradnji s generacijom koja bi danas trebala uživati u zasluženim umirovljeničkim danima:

 

 

??????????

 

Sisak, ali i cijela Sisačko- moslavačka županija je županija starije populacije. Zbog te činjenice, osobama treće životne dobi treba posvećivati posebnu pažnju, a Županija to i čini, istaknula je predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije Ivanka Roksandić:

 

 

??????????

 

Udruga umirovljenika Sisak najstarija je udruga umirovljenika na području Sisačko- moslavačke županije.

 

??????????dscn2661

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.