Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

U promet pušten novi autobus Auto prometa Sisak!

Kupljeno je 11 novih autobusa

Kupljeno je 11 novih autobusa

Prvi od ukupno 11 novih autobusa sisačkog Auto prometa jutros je pušten u promet sisačkim ulicama. Dva polu- niskopodna i devet klasičnih autobusa koji će se koristiti u prijevozu osnovnoškolaraca i na prigradskim linijama kupljena su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj, a njihova vrijednost je milijun i 670 tisuća eura plus PDV. U tu cijenu uključeni su troškovi održavanja i interni servis s garnacijom od pet godina. Kredit će se otplaćivati idućih 8 godina uz kamatu od 3.6 posto, otkrio je Darko Majić, direktor Auto prometa Sisak:

 

 

U gradskom poduzeću Auto promet Sisak svjesni su da dosadašnja kvaliteta usluge javnog prijevoza nije uvijek bila na zadovoljavajućoj razini, ali isto tako ne dvoje da će novi autobusi putnicima znatno olakšati vožnju u budućnosti:

 

 

Prosječna starost voznog parka Autoprometovih autobusa je 17 godina, a autobus koji je ujutro pušten u promet prvi je autobus koji je Auto promet Sisak kupio u posljednjih deset godina. Uz novih 11, gradsko poduzeće će ubuduće raspolagati s 43 autobusa. To će omogućiti da se neki od njih stave u rezervu čime će i vožnja postati sigurnija, kaže Majić:

 

 

Vožnju novim autobusom danas je isprobala i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček:

 

 

p1170461

 

Sisak je jedan od samo osam gradova u Hrvatskoj koji u svom vlasništvu još uvijek imaju komunalni prijevoz. Godišnje Auto promet Sisak preveze oko milijun i 600 tisuća putnika, a iako je proteklih godina bilo govora o prodaji ovog gradskog poduzeća, gradonačelnica poručuje da se to neće dogoditi jer upravo ovi brojevi govore o važnosti autobusnog prijevoza za građane Siska i okolnih naselja.

 

p1170466

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.