Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sastanak muftije dr. sc. Aziza ef. Hasanovića i župana Ive Žinića

Izgradnja Islamskog kulturnog centra s džamijom u Sisku

Izgradnja Islamskog kulturnog centra s džamijom u Sisku

U središtu Sisačko-moslavačke županije župan Ivo Žinić sastao se s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom dr. sc. Azizom ef. Hasanovićem te njegovim suradnicima tajnikom Mešihata mr. sc. Nerminom ef. Botonjićem, glavnim imamom Medžlisa islamske zajednice Sisak Alemom ef. Crnkićem te predsjednikom MIZ-a Sisak Edinom Safićem.


3


Uz župana Žinića prijemu su bili nazočni i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenik župana Marin Piletić.
Na sastanku je zaključeno kako Sisačko-moslavačka županija ima izvrsnu suradnju s Islamskom zajednicom u Sisku, koja je jedna od najstarijih i najbolje organiziranih u Hrvatskoj.

Muftija Aziz ef. Hasanović sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića upoznao je s projektom i dinamikom izgradnje Islamskog kulturnog centra s džamijom u Sisku čija je vrijednost 5,7 milijuna eura. Najavio je kako će se svečanost polaganja kamena temeljca održati 12. studenog ove godine te dodao kako je to jedan od najvažnijih događaja za muslimane od kada žive na ovih prostorima.


2


Župan Žinić izrazio je zadovoljstvo što projekt Islamskog kulturnog centra teče prema planu te dodao kako će on obogatiti Sisak i Županiju. Dodao je i kako će Sisačko-moslavačka županija Islamskoj zajednici pružiti potrebnu pomoć.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.