Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Priopćenje građanima grada Kutine

“Sinkronizacija semafora očito nije do kraja uspješno napravljena”

"Sinkronizacija semafora očito nije do kraja uspješno napravljena"

Poštovani sugrađani,

 

Unatoč svim našim naporima i našoj želji da se zajedno sa investitorom i sa izvođačem radova na križanju pored trgovačkog centra na županijskoj cesti 3124 u Zagrebačkoj ulici osigura zeleni val, sinkronizacija semafora očito nije do kraja uspješno napravljena.

Pojavljuju se problemi sa semaforima koji ispadaju iz sinkronizacije, što se pripisuje različitim tehnologijama. Navedeni semafori nisu u našoj nadležnosti već u nadležnosti Županijske uprave za ceste koju smo  više puta obavještavali o tome da se to mora dovesti u red.

Sutra na poziv Grada Kutine dolazi tvrtka koja održava semafore i taj ćemo problem pokušati riješiti posebnim angažmanom Grada Kutine, jer više nije moguće čekati reakciju Županijske uprave za ceste.

Nadamo se da će to riješiti problem  i da će građani Kutine imati uvjete na cesti  kakvi su im obećani.

Ujedno obavještavamo stanovnike Nazorove  i pripadajućih ulica da smo u stalnoj komunikaciji  sa Hrvatskim cestama zbog  kvara na semaforu križanja Ulice Ljudevita Posavskog i Nazorove ulice. Niti taj semafor nije u našoj nadležnosti, ali i za taj problem aktivno pokušavamo potaknuti rješavanje. Posljednja informacija iz Hrvatskih cesta d.o.o. je da je javna nabava za potpuno novi sustav upravljanja semaforom u tijeku i da će ta državna tvrtka naručiti njegov popravak.

U međuvremenu u dogovoru s Postajom prometne policije Kutina od sutra ujutro prometni će policajci regulirati promet kako bi se školskoj djeci omogućio siguran i normalan prijelaz ceste u Nazorovoj ulici.

 

Grad Kutina

Stručna služba i opći poslovi


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.