Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Prije 25 godina poginuo je Marijan Celjak, junak Domovinskog rata

Obilježavanje je organizirala UDDR SMŽ – Sisak

Obilježavanje je organizirala UDDR SMŽ - Sisak

25. obljetnica pogibije Marijana Celjaka, dozapovjednika 57. SAMB-a obilježena je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Šašnoj Gredi te kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Topolovcu. Na današnji dan prije 25 godina u mjestu Šašna Greda, tada važnoj raketnoj bazi JNA, Marijan Celjak, jedan od glavnih organizatora obrane grada, poginuo je tijekom pokušaja mirnog dogovora s predstavnicima JNA oko predaje baze.

Organizatori obilježavanja kojim se čuva uspomena na ovog junaka Domovinskog rata već tradicionalno su članovi Udruge dragovoljaca domovinskog rata sisačko-moslavačke županije- podružnice Sisak. Njihov predsjednik, Željko Glavinić, kaže kako su tu obavezu sa zadovoljstvom prihvatili:

 

 

Obilježavanju pogibije ovog, kako ga je nazvala, branitelja Sisačko- moslavačke županije, prisustvovala je i dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

p9160031

 

Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je nakon 25 godina napokon došao red da se govori o konkretnim imenima junaka Domovinskog rata. Ne zanemarujući i ne zaboravljajući ostale branitelje, junaci poput Marijana Celjaka moraju ostati u našem kolektivnom sjećanju radi mladih generacija, onih koji povijest uče iz knjiga, istaknula je Roksandić:

 

 

p9160024

 

Na kraju današnjeg prisjećanja na Marijana Celjaka u nekadašnjoj vojarni Barutana održana je svečana akademija na kojoj je predavanje naslovljeno „In memoriam Marijan Celjak 16.rujna 1991.- 16.rujna 2016. godine- četvrt stoljeća od obrane i pogibije za Hrvatsku“ održao Jakša Raguž.

 

p9160037


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.