Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Početak berbe jabuka

Uskoro novi natječaji iz mjere 4.1 i 4.2

Uskoro novi natječaji iz mjere 4.1 i 4.2

U Društvenom domu Velika Ludina održana je u četvrtak, 01. rujna  svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Velika Ludina.

 

ludina

 

Ovo je jedna od uspješnijih malih općina u Županiji, s kojom i županijska uprava ostvaruje niz projekata. Dobru međusobnu suradnju općine i županije potvrdio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, te podsjetio na niz projekata koje provode zajedno. Velika Ludina poznata je po voćarstvu, pa je jedan od projekata vezan uz navodnjavanje, neophodno za uspješnu voćarsku proizvodnju.

 

P1170022

 

Potvrđeno je to i i u petak,02.rujna kada je u sklopu obilježavanja Dana općine u voćnjaku Fragarija označen početak berbe jabuka.

 

 

P1170026

 

Načelnik općine Velika Ludina  Dražen Pavlović istaknuo je kako je na području općine zasađeno 250 hektara voćnjaka, većina je natkrivena, ima sustav orošavanja i navodnjavanja, no ima i onih koji nisu, na žalost, opstali na tržištu

 

 

P1170024

 

Ovo gospodarstvo na kojem se danas nalazimo iskoristilo je europska sredstva za ruralni razvoj rekao je zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak

 

 

Majdak je najavio i nove natječaje za mjeru 4.1 i 4.2.uz izmjenjene kriterije prilagođene potrebama na terenu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.