Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Otvorene novouređene prostorije predškole u Područnoj školi Hrastelnica

U sklopu programa “Sisačka šarena inkluzija”

U sklopu programa "Sisačka šarena inkluzija"

Mališani koji pohađaju predškolu Hrastelnica od ove će školske godine nastavu slušati u obnovljenim i moderno uređenim prostorijama. Uređenje prostorija na dva kata zajedničkim su snagama osigurali UNICEF i Grad Sisak, a vrijednost radova  procijenjena je na 200 tisuća kuna s PDV-om. Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku:

 

 

p1170427

 

Uređenje prostorija u područnoj školi Hrastelnica provedeno je u sklopu programa “Sisačka šarena inkluzija“. Cilj programa koji se provodi drugu godinu je omogućavanje pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece. U sklopu njega dosad su obnovljene i uređene prostorije u nekoliko sisačkih dječjih vrtića i osnovnih škola- Dječjim vrtićima Sisak Novi i Sisak Stari te Osnovnoj školi Braće Bobetko. Sisačka gradonačelnica ponosna je na činjenicu da Sisak postaje grad u kojemu sva djeca imaju jednake šanse na obrazovanje i socijalizaciju:

 

 

p1170436

 

Do prije tri godine situacija u sisačkim obrazovnim ustanovama bila je puno lošija. Djeca s poteškoćama u razvoju tada, naime, nisu mogla pohađati ni predškolu ni vrtić:

 

 

??????????????????????????????????

 

Ravnatelj Osnovne škole Galdovo pod koju potpada Područna škola Hrastelnica, Petar Zelić, kaže da se ovakvim povećanjem standarda povećava i efikasnost nastave:

 

 

p1170426

 

Uređenje i opremanje prostorija, osim UNICEF-a i Grada Siska, svojim su donacijama pomogli i brojne tvrtke te pojedinci.

 

??????????????????????????????????

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.