Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Održana 3. likovna kolonija “Štrkijada u Popovači”

“Uvijek postoji razlog za osmijeh, vjeruj u sebe”

"Uvijek postoji razlog za osmijeh, vjeruj u sebe"

U subotu je u Popovači održana 3. likovna kolonija „Štrkijada u Popovači”, a u organizaciji PULS-a „Moslavački štrk”. Pokrovitelj ovogodišnje kolonije, koja je nosila naziv „Uvijek postoji razlog za osmijeh, vjeruj u sebe” bila je Neuropsihijatrijska bolnica ‘Dr. Ivan Barbot’ Popovača te je na taj način doprinijela destigmatizaciji duševno oboljelih i istovremeno pozvala sve na prihvaćanje različitosti.


kolonija-4


„Održavanje ove likovne kolonije značajno je zbog produkcije umjetničkih radova zavičajnih umjetnika, decentralizacije kulturnih zbivanja i promidžbe kulturnog turizma. Osnovni koncepcijski princip ovakve kulturne manifestacije je raznovrsnost, uvijek pozivajući umjetnike različitih generacija, geografskog porijekla i stilskog opredjeljenja, miješajući znanje i iskustvo što rezultira kvalitetnim radovima.

Likovnim druženjem i zajedničkim stvaranjem doprinosimo socijalnoj koheziji, borbi protiv predrasuda, osvještavajući ljudska prava i multikulturalnost. Značaj kolonije je da sudionici dolaze u međusobni stvaralački dodir, da uspostavljaju nove relacije koje zatim postoje na daljnjem kreativnom planu i u društvenom životu” – poručila je Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS-a „Moslavački štrk” naglasivši da se na ovogodišnjoj koloniji okupilo 60-ak umjetnika.


kolonija-6


Likovne radove koji su nastali u subotu slikari su nesebično darovali popovačkoj bolnici, a koloniju je posjetila i predstavnica Turističke zajednice Grada Popovače.


kolonija-2


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.