Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Maja Posavec snažno zakoračila u solo karijeru!

“Ovo je velik i važan korak za mene jer prvi put stojim iza nečega sama”

"Ovo je velik i važan korak za mene jer prvi put stojim iza nečega sama"

Maja Posavec s pjesmom “Budi jak” najavljuje solističku karijeru. Nagrađivana umjetnica koja ističe kako je glazba njezin poziv, pjevanje njen medij, a gluma igra, nakon niz godina provedenih u poznatoj grupi Detour, kao lead vokal i koautorica, odlučila je zaploviti samostalnim vodama.

“Sretna sam jer je došlo vrijeme u kojem sam potpuno posvećena samostalnom albumu, na kojem radim već nekoliko godina. U Detouru sam bila zaštićena okriljem benda. Uživala sam u toj sigurnosti, kroz nju sam učila i rasla, i beskrajno sam zahvalna bendu na toj prilici. Sada imam potrebu da s publikom podjelim nešto što je samo moje, dio mog intimnog  i kreativnog svijeta. Zato je ovo velik i važan korak za mene jer prvi put stojim iza nečega sama. Veselim se radu sa glazbenicima,  radu u studiju, ali iskreno, najviše koncertima i susretu s publikom.”



“Budi jak”, pjesma koju autorski potpisuje Maja, a aranžman i produkciju Tomislav Franjo Šušak nametnula se kao prvi singl sasvim slučajno. Prema Majinim riječima radi se o pjesmi koja je nastala tek nedavno:

“‘‘Budi jak” napisala sam prije par mjeseci i to ju čini najmlađom pjesmom među pjesmama koje planiram objaviti na albumu. Samim time je i nekako najhrabrija, i zato mi je drago da upravo s njom najavljujem svoj novi početak. Ona govori o čovjekovoj potrebi da se uklopi u društvo. Svijet u kojem živimo je pun zakonitosti na koje pristajemo da bi se ukopili, i svi imamo razne maske, svaka za neku prigodu. Kada možemo pred nekom osobom skinuti sve maske i biti onakvi kakvi tog trena jesmo, e , to je za mene najljepši dio dana,” zaključuje Maja.


unnamed


Pjesmu prati video broj u režiji Luke Nižetića koji je prema ideji same autorice napravio artistički i ekspresivni uradak u kojem su uloge odigrali Majine kolege Silvio Vovk, Damir Poljičak, Mladen Vasary i Katarina Bistrović – Darvaš  a uz podršku mačevalačkog kluba ‘Rapir’:

“Najviše volim raditi s umjetnicima koji imaju viziju svoje pjesme, kako je bilo u ovom slučaju s Majom. U jedno popodne smo sve posložili, snimanje je prošlo vrlo glatko jer raditi s Majom ispred kamere je vrlo inspiratvno budući se radi o  maštovitoj i autentičnoj umjetnici,“ zaključuje Luka.


 Foto: Luka Nižetić


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.